Κινεζική startup μεταξύ των νικητών του διαγωνισμού G20 Innovation League

Η κινεζική νεοσύστατη εταιρεία Sansure Biotech κέρδισε την Κυριακή το βραβείο για την καινοτομία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο G20 Innovation League, έναν διαγωνισμό μεταξύ 100 νεοφυών επιχειρήσεων από περισσότερες από 20 χώρες.

Στο διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο στην πόλη Sorrento της νότιας Ιταλίας, λάβανε μέρος πέντε ομάδες είκοσι νεοσύστατων εταιρειών που πρότειναν καινοτόμα προϊόντα και λύσεις σε πέντε διαφορετικές ανταγωνιστικές συνεδρίες, καθεμία από τις οποίες αφορά μία από τις πέντε κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα: Cleantech , Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), Internet of Things and Wearables, Smart Cities and Mobility και Healthcare.

Σχεδιασμένη υπό την αιγίδα της ιταλικής προεδρίας της G20 και οργανωμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας και τον Ιταλικό Οργανισμό Εμπορίου (ITA) σε συνεργασία με το Ιταλικό Εθνικό Ταμείο Καινοτομίας και την SIMEST, μια ιταλική εταιρεία διεθνοποίησης επιχειρήσεων, η εκδήλωση αποσκοπούσε στη δημιουργία μιας γέφυρας συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων καινοτομίας, νεοσύστατων επιχειρήσεων και επενδυτών, με 100 επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων (VC) από διάφορες χώρες.

Ανοίγοντας τον διαγωνισμό, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio τόνισε στην ομιλία του τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση των τρεχουσών παγκόσμιων προκλήσεων και την επανεξέταση του μέλλοντος με καινοτόμο τρόπο, καλώντας τους παγκόσμιους παίκτες να «ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διαμορφώσουν μαζί μια παγκόσμια ατζέντα καινοτομίας για τον κόσμο μετά τον COVID ».

“Η εμπειρία σε αυτό το φόρουμ θα είναι θεμελιώδης για μια παγκόσμια ανάκαμψη που θα είναι πραγματικά βιώσιμη με καινοτομία”, είπε.

Μετά τις διαγωνιστικές συνεδριάσεις, οι τελικές ψηφοφορίες από τα υποψήφια μέλη της G20 και τους επενδυτές καθόρισαν 10 νικητές-δύο ανά κατηγορία-που επιλέχθηκαν ως παραδείγματα άμεσων ευκαιριών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και την ενίσχυση των παγκόσμιων επενδύσεων και του εμπορίου.

Η κινεζική εταιρία Sansure Biotech, μια νεοσύστατη εταιρεία που ειδικεύεται σε αντιδραστήρια και προηγμένα εργαλεία δοκιμών που χρησιμοποιούνται ευρέως για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 σε όλο τον κόσμο, πήρε το βραβείο υγειονομικής περίθαλψης, εισάγοντας, μεταξύ άλλων προϊόντων, την τεχνολογία Advance Magnetic Beads, η οποία βασίζεται σε υπερπαραμαγνητικά νανο- σφαίρες για απορρόφηση DNA/RNA, αυξάνοντας την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών διαλογής.

Στον ίδιο διαγωνισμό, βραβεύτηκε επίσης η ινδονησιακή startup Nalagenetics, ενώ οι νικητές στις άλλες κατηγορίες περιλάμβαναν νεοσύστατες εταιρείες από τη Ρωσία, την Ινδονησία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τον Καναδά και την Ιταλία.

“Νομίζω ότι η Κίνα είναι η πιο επιθετική χώρα στην οικοδόμηση νεοσύστατων επιχειρήσεων, όχι μόνο στη χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο, οπότε μαθαίνουμε από την Κίνα επειδή έχουν δοθεί πολλές λύσεις από νεοσύστατες εταιρείες και μεγάλες εταιρείες από την Κίνα”, Bonifasius W. Pudjianto, διευθυντής για την ενδυνάμωση των ΤΠΕ στο ινδονησιακό Υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφορικής, δήλωσε στο Xinhua.

Μετά την ανακοίνωση των νικητών, ανακοινώθηκε ότι η επόμενη εκδήλωση θα γίνει στην Ινδονησία. Η χώρα θα φιλοξενήσει τη δεύτερη έκδοση της G20 Innovation League το 2022, καθώς κατέχει την επόμενη εκ περιτροπής προεδρία της G20.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *