Κινεζική εταιρεία εκπαιδεύει νέους στην Ζάμπια για να αυξήσει την παραγωγικότητα

Μια κινεζική εταιρεία ξεκίνησε να εκπαιδεύει νέους της Ζάμπια με διάφορες δεξιότητες που αποσκοπούν στη βελτίωση της παραγωγικότητας, δήλωσε αξιωματούχος την Τρίτη.

Ο Όμιλος CAMCO, που ασχολείται με τον γεωργικό εξοπλισμό, έχει δημιουργήσει ένα κολέγιο με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας ειδικευμένων τεχνικών.

Ο Li Tie, Πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε κατά την τελετή αποφοίτησης των τεχνικών που εκπαιδεύτηκαν στην επισκευή τρακτέρ στη Lusaka, πρωτεύουσα της χώρας, ότι η εκπαίδευση θα βοηθήσει τους νέους να επισκευάσουν διάφορα μηχανήματα είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι τεχνικοί.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Τεχνολογίας και Επιστήμης Felix Mutati είπε ότι η μηχανοποίηση της γεωργίας της χώρας δεν ήταν εντυπωσιακή λόγω της έλλειψης κρίσιμων δεξιοτήτων για την αύξηση της παραγωγικότητας.

Ο υπουργός της Ζάμπιας, ο οποίος χοροστάτησε στην εκδήλωση, επαίνεσε την κινεζική εταιρεία για την κατάρτιση ενός προγράμματος κατάρτισης που θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε ανάγκη για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση μεταξύ της κυβέρνησης, της βιομηχανίας και του ακαδημαϊκού χώρου για να εξασφαλιστεί αυξημένη παραγωγικότητα.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διοχετεύσει το Ταμείο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων στους νέους ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.