Κίνα και Καμπότζη για ενίσχυση της συνεργασίας

Ο κορυφαίος πολιτικός σύμβουλος της Κίνας, Wang Yang συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Καμπότζης, Samdech Say Chhum μέσω βίντεο.

Χαιρετίζοντας την παραδοσιακή φιλία μεταξύ Κίνας και Καμπότζης, ο Wang, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Κινέζικου Λαού (CPPCC), είπε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ανταλλαγές υψηλού επιπέδου θα διαδραματίσουν πολιτικά ηγετικό ρόλο στους διμερείς δεσμούς.

Ο Wang παρότρυνε επίσης τις δύο χώρες να παράσχουν σταθερή αμοιβαία υποστήριξη σε θέματα που αφορούν τα αντίστοιχα βασικά τους συμφέροντα, να εμβαθύνουν τη συνεργασία σε όλους τους τομείς, να χτίσουν από κοινού τη Ζώνη και το Δρόμο και να αναζητήσουν κοινή ανάπτυξη.

Η CPPCC είναι πρόθυμη να συνεχίσει τις ανταλλαγές σε όλα τα επίπεδα με τη Γερουσία της Καμπότζης για να συμβάλει στην κοινότητα Κίνας-Καμπότζης με κοινό μέλλον, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Say Chhum εξέφρασε τη βούληση να ενισχύσει τη συνεργασία για την αντιμετώπιση του COVID-19, προσθέτοντας ότι η Γερουσία της Καμπότζης είναι έτοιμη να εντείνει τις επικοινωνίες και τη συνεργασία με την CPPCC για την προώθηση των διμερών σχέσεων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *