Η βιομηχανία κρασιού της Αργεντινής αναζητά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κινεζική αγορά

Η οινοποιία της Αργεντινής στοχεύει να επωφεληθεί πλήρως από την επερχόμενη τέταρτη China International Import Expo (CIIE) για να προωθήσει τα ποικίλα κρασιά της στους Κινέζους καταναλωτές, δήλωσε στο Xinhua ένας επιχειρηματίας την Τρίτη.

Η αυξανόμενη ζήτηση στην Κίνα κάνει την αγορά «πολύ ελκυστική» για τα οινοποιεία στην Αργεντινή, τα οποία επιδιώκουν επιθετικά να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ασιατική χώρα, σύμφωνα με τον Maximiliano Hernandez Toso, πρόεδρο της Wines of Argentina (WofA).

“Το CIIE είναι μια μοναδική εμπειρία. Δεν υπάρχει έκθεση σαν αυτή στον κόσμο λόγω του μεγέθους της, του αριθμού των προϊόντων που καλύπτει και του αριθμού των ετήσιων επισκεπτών. Μετά την πιο δύσκολη φάση της πανδημίας COVID-19, πηγαίνει να είναι μια ειδική έκθεση», είπε ο Hernandez.

Η WofA συγκεντρώνει περισσότερα από 200 οινοποιεία σε όλη τη χώρα της Νότιας Αμερικής με σκοπό την προώθηση της μάρκας “Vino Argentino” στην παγκόσμια αγορά.

«Στις αρχές της χιλιετίας, η Κίνα εισήγαγε πολύ λίγο κρασί, αλλά μέχρι το 2018 είχε γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας κρασιού στον κόσμο, καθιστώντας την μια πολύ ελκυστική αγορά για όλους τους μεγάλους παραγωγούς κρασιού, όπως η Αργεντινή», είπε.

Οι προηγούμενες εκθέσεις CIIE επέτρεψαν στα οινοποιεία της Αργεντινής να γνωρίσουν τα γούστα των Κινέζων καταναλωτών και να μάθουν για τις μεθόδους διανομής της χώρας, τα διαδικτυακά κανάλια πωλήσεων και τα προγράμματα logistics.

Στο τέταρτο CIIE, «ο κύριος στόχος είναι να γεμίσουμε όλους τους χώρους για κρασιά από την Αργεντινή και να διασφαλίσουμε ότι κάθε καταναλωτής που περνά από τα περίπτερά μας θα έχει μια πολύ καλή εντύπωση για τα κρασιά μας, επειδή αυτό είναι που θα έχει σημασία μακροπρόθεσμα για την ανάπτυξη της επωνυμίας.” είπε.

Εκτός από τη ναυαρχίδα της ποικιλίας κρασιών Malbec, η Αργεντινή προσφέρει κλασικά κρασιά όπως Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Sauvignon blanc, Cabernet Franc, Torrontes, Bonarda και Criolla.

«Η Αργεντινή είναι η μεγαλύτερη χώρα κρασιού στον κόσμο όσον αφορά στον αριθμό των διαφορετικών «terroirs» που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε», είπε ο Hernandez, αναφερόμενος στο διαφορετικό φάσμα περιβαλλοντικών συνθηκών της χώρας.

Αυτό «μεταφράζεται σε μια εξαιρετικά ποικιλόμορφη και μοναδική προσφορά», πρόσθεσε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *