Η ψηφιακή τεχνολογία ενδυναμώνει την κοινή ευημερία στις αγροτικές περιοχές

Η έκρηξη της ψηφιακής τεχνολογίας οδηγεί την προσπάθεια της Κίνας να την ενσωματώσει καλύτερα στην παραγωγή και τη ζωή των ανθρώπων στις αγροτικές περιοχές, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη κοινής ευημερίας.

Στην 11η Έκθεση “Έξυπνη Πόλη και Έξυπνη Οικονομία”, παρουσιάστηκαν προηγμένες τεχνικές, προϊόντα και επιτεύγματα στον τομέα της ψηφιακής μεταρρύθμισης. Η έκθεση έγινε στο Ningbo, μια παράκτια πόλη στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας, και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Η επαρχία Zhejiang, η οποία έχει ονομαστεί ζώνη επίδειξης για την προώθηση της κοινής ευημερίας, επισημαίνει την προώθηση της ζωντάνιας της υπαίθρου με την ψηφιακή μεταρρύθμιση.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έδωσε ώθηση στις αγροτικές βιομηχανίες στο Zhejiang, παίζοντας ζωτικό ρόλο στη βελτίωση του βιοπορισμού των ανθρώπων και στην εξάλειψη της φτώχειας.

Ο Huang Jiefei, ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης τσαγιού στην κομητεία Songyang της πόλης Lishui, είδε τα έσοδα από τις διαδικτυακές πωλήσεις να φτάνουν τα 160 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) πέρυσι αφού ξεκίνησε τη συνεργασία με πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Pinduoduo, ανοίγοντας κανάλια πωλήσεων για πάνω από 1.000 ντόπιους καλλιεργητές τσαγιού.

“Έχουμε χτίσει βιομηχανικά πάρκα για να υποστηρίξουμε το ηλεκτρονικό εμπόριο και για να ενισχύσουμε τις τοπικές βιομηχανίες τσαγιού”, δήλωσε ο He Huodi, υπάλληλος του τοπικού αγροτικού γραφείου, προσθέτοντας ότι η κομητεία διαθέτει τώρα περίπου 1.500 διαδικτυακά καταστήματα τσαγιού, παρέχοντας θέσεις εργασίας σε πάνω από 7.000 άτομα.

Η επαρχία έχει επίσης χρησιμοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία για να μυήσει τους κατοίκους της υπαίθρου στην πολιτιστική και δημόσια υπηρεσία, η οποία απηχεί τον ορισμό της κοινής ευημερίας, ευημερία που μοιράζονται όλοι από υλική και πολιτιστική άποψη.

Στο αμφιθέατρο πολιτισμού του χωριού Houcang στην πόλη Ningbo, οι άνθρωποι μπορούν να διαβάσουν βιβλία, να μάθουν διαλέκτους και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τον παραδοσιακό πολιτισμό με τη βοήθεια ψηφιακών πόρων.

Μέχρι το τέλος του 2020, η επαρχία Zhejiang είχε πάνω από 17.000 τέτοιες αίθουσες, καλύπτοντας το 91,3% των χωριών, τα οποία λειτουργούν επίσης ως κόμβοι ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών.

Στο χωριό Baoshanqiao της πόλης Shaoxing, οι άνθρωποι που δεν ξέρουν πώς να αναζητήσουν ραντεβού με γιατρούς στο διαδίκτυο μπορούν να λάβουν βοήθεια στο αμφιθέατρο πολιτισμού, το οποίο διευκολύνει αποτελεσματικά τη διανομή ιατρικών πόρων υψηλής ποιότητας.

Όλα αυτά περιγράφουν τις ενέργειες του Zhejiang για να αποφέρει οφέλη σε περισσότερους ανθρώπους στις αγροτικές περιοχές μέσω ψηφιακής καινοτομίας, δημιουργώντας εμπειρίες που μπορούν να αναπαραχθούν και να προωθηθούν σε ευρύτερο φάσμα σε όλη τη χώρα.

“Η πρακτική έχει αποδείξει ότι η προώθηση της κατασκευής ψηφιακών χωριών είναι ένα σημαντικό μέσο για την πραγματοποίηση της ζωντανής υπαίθρου σε όλα τα μέτωπα και την επιτάχυνση της κοινής ευημερίας”, δήλωσε ο Chen Yong, αξιωματούχος του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων.

Για να περιορίσει περαιτέρω το ψηφιακό χάσμα μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών, η Κίνα θα ενισχύσει τον συνολικό σχεδιασμό των «ψηφιακών χωριών», θα ενισχύσει τα σχετικά έργα και τα κέντρα καινοτομίας, θα αυξήσει την ανταλλαγή εμπειριών, καθώς και θα ενισχύσει τα συστήματα αξιολόγησης, είπε ο Chen.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *