Η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί παρά τη διαφημιστική εκστρατεία κατά των κινεζικών μέσων ενημέρωσης

Η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί παρά τις αντι-κινεζικές υπερβολές μέσων ενημέρωσης. Η οικονομία της Κίνας είναι πιθανό να συνεχίσει να βιώνει την άμπωτη και τη ροή της, αλλά «τελικά θα αναπτυχθεί στο άμεσο μέλλον», ανέφερε η Gulf News σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η διαφημιστική εκστρατεία και η προπαγάνδα κατά των μέσων ενημέρωσης είναι ένα δίκοπο μαχαίρι, έγραψε στο άρθρο ο Ramzy Baroud, δημοσιογράφος και συντάκτης του Gulf News που έχει την έδρα του στο Ντουμπάι.

Ο Baroud είπε ότι ενώ η κάλυψη από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία συνήθως παρουσιάζουν την Κίνα με κακό φως, ωφελείται πολύ από την υποβάθμιση του καθεστώτος της Κίνας, οι δυτικές οικονομίες θα είναι οι πρώτες που θα πληρώσουν το τίμημα εάν η Κίνα εισέλθει σε μια μακροπρόθεσμη οικονομική επιβράδυνση.

Κατά τη γνώμη του, η μεροληπτική κάλυψη των δυτικών μέσων ενημέρωσης έχει κίνητρο την πολιτική και όχι την αποκρυπτογραφήσιμη αλήθεια. «Η κεντρική θέση της Κίνας ως το κύριο καύσιμο της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης θέτει στη Δύση ένα αδύνατο δίλημμα. Από τη μια πλευρά, οι δυτικές δυνάμεις θέλουν να διασφαλίσουν ότι η Κίνα δεν θα ενισχύσει την παγκόσμια πολιτική της δύναμη ενώ, από την άλλη, συνεχίζουν να βασίζονται στο κινεζικό οικονομικό θαύμα για να διατηρήσουν τις δικές τους οικονομίες όρθιες».

Η κινεζική οικονομία είναι στενά συνυφασμένη με την παγκόσμια οικονομία. Το ρητό «αν φτερνιστεί η Κίνα, ο κόσμος κρυώνει» δεν ήταν ποτέ πιο αληθινό, είπε ο συγγραφέας πέντε βιβλίων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *