Η κινεζική Guiyang στοχεύει σε ποσοστό 50% της πράσινης οικονομίας στο ΑΕΠ έως το 2025

Εκτιμάται ότι η προστιθέμενη αξία της πράσινης οικονομίας της Guiyang, πρωτεύουσας της επαρχίας Guizhou της νοτιοδυτικής Κίνας, θα αντιπροσωπεύει το ήμισυ του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) έως το 2025, ανακοίνωσαν Πέμπτη οι τοπικές αρχές περιβάλλοντος.

Η κατανάλωση ενέργειας της πόλης ανά 10.000 γιουάν (περίπου 1.500 δολάρια ΗΠΑ) του ΑΕΠ μειώθηκε κατά πάνω από 25% κατά την περίοδο του 13ου Πενταετούς Προγράμματος (2016-2020) σε σύγκριση με εκείνη του 12ου Πενταετούς Προγράμματος (2011-2015), και ένα πράσινο σύστημα κυκλικής οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με το δημοτικό γραφείο οικολογίας και περιβάλλοντος της Guiyang.

Τα επόμενα πέντε χρόνια, η Guiyang, η πρώτη εθνική δασική πόλη της Κίνας, θα αναλάβει ειδικές δράσεις για την πράσινη παραγωγή, θα πραγματοποιήσει πράσινο μετασχηματισμό σε βασικούς κλάδους και τομείς και θα προωθήσει καθαρότερη παραγωγή, εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση της κατανάλωσης, ανέφερε το γραφείο.

Σύμφωνα με το γραφείο, η Guiyang έχει προγραμματίσει 329 πράσινα έργα με συνολική επένδυση σχεδόν 300 δισεκατομμυρίων γιουάν.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *