Η Κίνα επεξεργάζεται πενταετές σχέδιο για τις ΜΜΕ

Η Κίνα λαμβάνει περαιτέρω βήματα για να αυξήσει την υποστήριξή της προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) της χώρας, με σταθερά μέτρα για την ενθάρρυνση της καινοτομίας στην επιστήμη και την τόνωση της ζωτικότητάς τους.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT) επεξεργάζεται ένα πενταετές σχέδιο για την ανάπτυξη των ΜΜΕ, το οποίο υπογραμμίζει βασικά καθήκοντα όπως η βελτίωση των ίσων όρων ανταγωνισμού, η αύξηση της διαθεσιμότητας χρηματοδότησης και η ενίσχυση της ικανότητας καινοτομίας και του επαγγελματισμού.

Από το 2021 έως το 2025, η χώρα αναμένεται να επωάσει και να καλλιεργήσει περίπου ένα εκατομμύριο καινοτόμες ΜΜΕ και 100.000 ΜΜΕ που διαθέτουν εξειδίκευση, φινέτσα, μοναδικότητα και καινοτομία, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Πληροφορικής Xiao Yaqing.

Σύμφωνα με τον Xiao, η χώρα σχεδιάζει επίσης να επωάσει 10.000 επιχειρήσεις «μικρούς γίγαντες», οι οποίες αναφέρονται σε μικρές επιχειρήσεις, που βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, εστιάζοντας στη νέα γενιά τεχνολογίας πληροφοριών, κατασκευή εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, νέα ενέργεια, νέα υλικά, βιοϊατρική και άλλους τομείς υψηλής ποιότητας.

Συνολικά 1.140 εταιρείες «μικροί γίγαντες» απολάμβαναν λειτουργικά περιθώρια 13,2% τους πρώτους οκτώ μήνες, έδειξε έρευνα του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής.

Για να βελτιώσει περαιτέρω την ικανότητα τεχνολογικής καινοτομίας των ΜΜΕ και να επιλύσει τις δυσκολίες τους, η χώρα ξεδιπλώνει μια σειρά από μέτρα.

Η Κίνα σχεδιάζει να δημιουργήσει μια σειρά από εθνικά κέντρα καινοτομίας παραγωγής και πλατφόρμες γενικής τεχνολογίας σε βασικούς τομείς, καθώς και να υποστηρίξει την ενσωμάτωση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε βιομηχανικές αλυσίδες, αλυσίδες εφοδιασμού και αλυσίδες αξίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής.

Ζητώντας ένα ολοκληρωμένο πρότυπο ανάπτυξης καινοτομίας για μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ανάντη και κατάντη, το υπουργείο πρότεινε επίσης να αυξηθεί η χωρίς αποκλεισμούς χρηματοδοτική στήριξη για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η παροχή πλουσιότερων πιστοποιητικών περιουσιακών στοιχείων για τις ΜΜΕ και η μείωση της πίεσης των δανείων τους θα ήταν μία από τις πολλές καινοτόμες πρακτικές για την επίλυση των δυσκολιών χρηματοδότησής τους και της καθυστερημένης πληρωμής και είσπραξης.

Από τον Ιούνιο του 2021, η κινεζική πλατφόρμα υπηρεσιών logistics Lionbridge έχει εξυπηρετήσει περισσότερες από 3.000 μικρές, μεσαίες και μικροεπιχειρήσεις logistics και έχει παράσχει χρηματοδοτική υποστήριξη άνω των 900 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 140,87 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), διενεργώντας αξιολόγηση ικανότητας περιουσιακών στοιχείων με βάση την κάλυψη μεγάλων δεδομένων όγκος ενοικίασης αυτοκινήτου, αποστολής και μεταφοράς.

Επιπλέον, ορισμένες βιομηχανικές πλατφόρμες Διαδικτύου έχουν παράσχει υπηρεσίες χρηματοδότησης για ΜΜΕ στη βιομηχανική αλυσίδα εμπλουτίζοντας πληροφορίες και πιστοποιητικά ικανότητας, όπως παράδοση και αποθήκευση εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για να λυθούν τα προβλήματα της ανεπαρκούς δημιουργίας πιστώσεων και της άμεσης χρηματοδότησης, θα καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την προώθηση της δημιουργίας και βελτίωσης των μηχανισμών ανταλλαγής δεδομένων και πληροφοριών που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις και για την υποστήριξη του fintech για την ενίσχυση των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση της καινοτομίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *