Η καινοτομία και ο πολιτισμός διαμορφώνει τη βιομηχανία παγωτού της Κίνας

Κινέζικα παγωτά σε σχήματα και αποχρώσεις που κυμαίνονται από τους πολεμιστές από τερακότα μέχρι τα κτίρια που αναδεικνύουν την κουλτούρα της Κίνας, ακόμη και το Qipao-ένα κλασικό σφιχτό φόρεμα-έπιασε τη φαντασία των ανθρώπων στο τρέχον Ice Cream China 2021, το οποίο άνοιξε τη Δευτέρα στο δήμο Tianjin της βόρειας Κίνας.

“Αυτά τα παγωτά έχουν γίνει κάτι περισσότερο από κοινά προϊόντα, είναι πλέον ευαίσθητα έργα τέχνης”, δήλωσε ο Feng Chunyu, επισκέπτης της εκδήλωσης.

“Βλέπω εκατοντάδες παγωτά σε διαφορετικά σχήματα. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτούς τους χαριτωμένους “γλυκούς πειρασμούς” με παραδοσιακά κινεζικά στοιχεία”, δήλωσε ο Feng. “Δεν είναι απλά “καραμέλες ματιών”, αλλά και νόστιμες”.

Η βιομηχανία παγωτού της Κίνας αποκτά ατμό με καινοτόμο δυναμική εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Πολλές εταιρείες στη βιομηχανία παγωτού αναζήτησαν νέους τρόπους προσθέτοντας παραδοσιακά κινεζικά στοιχεία στα προϊόντα τους.

“Η εταιρεία μας σχεδίασε εκατοντάδες δημιουργικά καλούπια και προϊόντα παγωτού με παραδοσιακά κινεζικά στοιχεία, όπως παγωτό σε σχήμα κτιρίων και φιγούρες που απεικονίζουν την αρχαία κινεζική κουλτούρα”, δήλωσε ο Han Jun, διευθύνων σύμβουλος της Nicole Mold, κατασκευαστής καλουπιών σιλικόνης.

“Παρόλο που πολλά γραφικά σημεία χτυπήθηκαν σκληρά από την πανδημία του COVID-19, συνεργαστήκαμε με περισσότερα από 300 από αυτά στην Κίνα, λανσάροντας μοναδικά προϊόντα παγωτού σε σχήμα εμβληματικών κτιρίων ή πολιτιστικών κειμηλίων, που προσέλκυσαν τουρίστες”, είπε ο Han.

Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν ισχυρή ανάπτυξη τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, σχεδόν διπλάσιες από πέρυσι, σύμφωνα με τον Han.

Πάνω από 300 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Nicole Mold, συγκεντρώθηκαν στην τριήμερη έκθεση για να παρουσιάσουν τα τελευταία καινοτόμα προϊόντα τους.

“Το παγωτό δεν είναι μόνο μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή λιχουδιά αλλά καλύπτει τις αισθητικές και κοινωνικές ανάγκες ολοένα και περισσότερων νέων στον ελεύθερο χρόνο”, δήλωσε ο Huang Ying, αναπληρωτής διευθυντής PR της Chicecream, μιας δημοφιλούς μάρκας παγωτού στην Κίνα.

Το Chicecream έχει τώρα δώδεκα γεύσεις παγωτού και βγαίνει με νέες κάθε χρόνο για να καλύψει τη φρέσκια ζήτηση. “Η γεύση του παγωτού εξακολουθεί να είναι η πιο βασική απαίτηση. Ωστόσο, οι Κινέζοι πελάτες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία στις μέρες μας”, δήλωσε ο Huang.

Το υποκατάστημα παγωτού της Bright Dairy & Food Co., Ltd., ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων της Κίνας, κυκλοφόρησε ένα παγωτό με τη γεύση μιας φημισμένης από καιρό μάρκας καραμελών που προκάλεσε σάλο στη χώρα.

“Εξάγουμε επίσης αυτό το παγωτό, το οποίο έχει καλωσοριστεί από πολλούς ξένους πελάτες”, δήλωσε ο Wang Liuyi, υπάλληλος της εταιρείας.

“Οι κατασκευαστές παγωτού επιδιώκουν μοναδικά σχήματα και συσκευασίες για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση, κάνοντάς μας να παράγουμε κατάλληλες αυτόματες μηχανές με πιο ειδικές λειτουργίες”, δήλωσε ο Sha Qingtian, γενικός διευθυντής της εταιρείας κατασκευής μηχανημάτων παγωτού Nanjing Puyuan, ο οποίος παρακολουθεί την έκθεση κάθε χρόνο.

Ένας επισκέπτης φωτογραφίζει κατά τη διάρκεια του Ice Cream China 2021 που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Tianjin της βόρειας Κίνας, 11 Οκτωβρίου 2021. (Xinhua/Sun Fanyue)

“Η Κίνα είναι ένας μεγάλος παραγωγός και καταναλωτής παγωτού. Αν και η πανδημία COVID-19 επηρέασε τη βιομηχανία παγωτού, ενθάρρυνε τις σχετικές εταιρείες να καινοτομήσουν σε προϊόντα και να αλλάξουν τα πρότυπα πωλήσεών τους”, δήλωσε ο Zhang Jiukui, πρόεδρος της China Association of Bakery and Βιομηχανία ζαχαροπλαστικής.

Με μια βελτιστοποιημένη βιομηχανική διάταξη, η βιομηχανία παγωτού απολαμβάνει μια καλή δυναμική ανάπτυξης, είπε ο Zhang.

Σύμφωνα με τον Zhang, το πρώτο εξάμηνο του 2021, η συνολική παραγωγή 127 επιχειρήσεων άνω του καθορισμένου μεγέθους στη βιομηχανία κατεψυγμένων ποτών έφτασε τους περίπου 1,35 εκατ. τόνους, αύξηση 0,46% σε ετήσια βάση, με το κύριο επιχειρηματικό εισόδημα περίπου 16,96 δισ. Γιουάν ( περίπου 2,63 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αύξηση 10,96% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

“Το μέλλον της βιομηχανίας παγωτού είναι πολλά υποσχόμενο στην Κίνα”, δήλωσε ο Sha, τα μοναδικά προϊόντα παγωτού θα είναι πιο ελκυστικά για τους νέους πελάτες και αυτό είναι μια ευκαιρία για ολόκληρη την αλυσίδα της βιομηχανίας παγωτού.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *