Ξεκίνησε επίσημα στο Πεκίνο το Διεθνές Κέντρο Έρευνας Μεγάλων Δεδομένων για Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας Μεγάλων Δεδομένων για Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (CBAS), το πρώτο διεθνές επιστημονικό ερευνητικό ίδρυμα στον κόσμο που εξυπηρετεί την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη με μεγάλα δεδομένα, ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα στο Πεκίνο.

Με στόχους την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας δεδομένων για αειφόρο ανάπτυξη, την παρακολούθηση και αξιολόγηση δεικτών επιστημονικής έρευνας αειφόρου ανάπτυξης, την ανάπτυξη και λειτουργία επιστημονικών δορυφόρων αειφόρου ανάπτυξης, την κατασκευή επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας για την προώθηση δεξαμενών σκέψης αειφόρου ανάπτυξης, και την παροχή εκπαίδευσης και κατάρτιση για τις αναπτυσσόμενες χώρες, το CBAS παρέχει μια νέα πλατφόρμα για τους διεθνείς επιστήμονες να συμμετάσχουν και να προωθήσουν την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας και του Φόρουμ για Μεγάλα Δεδομένα για Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε τόσο online όσο και δια ζώσης, αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες από το εσωτερικό και το εξωτερικό εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για την δημιουργία CBAS.

Σύμφωνα με τον Antonio Guterres, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος πραγματοποίησε μια ομιλία βίντεο, επιβεβαίωσε πλήρως τη σημασία της έναρξης του CBAS για την παγκόσμια προώθηση της επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας και την εφαρμογή των (CBAS).

Η CBAS μπορεί να συνεργαστεί με μεγάλα περιφερειακά κέντρα δεδομένων για να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό προώθησης τεχνολογίας του ΟΗΕ ως κινητήρια δύναμη, να δώσει λύσεις για την υποστήριξη των CBAS και να συνεισφέρει από κοινού στην παγκόσμια πλατφόρμα των μεγάλων δεδομένων του ΟΗΕ, πρόσθεσε ο Antonio Guterres.

Ο Liu Zhenmin, Γενικός Υφυπουργός Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, δήλωσε ότι η ίδρυση του CBAS είναι ένα σημαντικό επίτευγμα που επικεντρώνεται στην καθιέρωση μιας παγκόσμιας εταιρικής σχέσης για τους CBAS, την προστασία των μειονεκτουσών ομάδων, τη διασφάλιση της δικαιοσύνης, της ισότητας και της εμπιστοσύνης του κοινού στην επιστήμη και την τεχνολογία και την επίδειξη τις προοπτικές εφαρμογής μεγάλων δεδομένων για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Inger Andersen, Εκτελεστικό Διευθυντή του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, η τεχνολογία των μεγάλων δεδομένων παίζει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των CBAS, ιδίως των δεικτών των CBAS που σχετίζονται με το περιβάλλον, καλώντας τις χώρες σε όλο τον κόσμο να ενισχύσουν τη συνεργασία και τις δράσεις τους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των δεδομένων.

Ο Ibrahim Thaw, υφυπουργός και εκτελεστικός γραμματέας της UNCCD σημείωσε ότι, ο ΟΗΕ έχει πραγματοποιήσει μια σειρά εργασιών στη χρήση μεγάλων δεδομένων για την επίτευξη των CBAS και ελπίζει να εμβαθύνει τη συνεργασία με την CBAS στην ενσωμάτωση του συστήματος δεδομένων και τη δημιουργία πολιτικής για την ανταλλαγή δεδομένων.

Η Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών (CAS) θα τηρήσει την αρχή της εκτεταμένης διαβούλευσης, της κοινής κατασκευής και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας στην κατασκευή του CBAS, και θα δημιουργήσει ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας, και κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας και επιστήμης υψηλού επιπέδου με μια τεχνολογική ομάδα σκέψης αφιερωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη, δήλωσε ο Hou Jianguo, πρόεδρος του CAS.

Ο Guo Huadong, γενικός διευθυντής του CBAS, επίσης ακαδημαϊκός του CAS, είπε ότι η κατασκευή του CBAS στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των SDG. Με βάση τα μεγάλα δεδομένα της γης, η CBAS θα δημιουργήσει μια πολυεπιστημονική ολοκληρωμένη πλατφόρμα συστήματος υπηρεσιών cloud με μεγάλη ανάπτυξη, θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης και αξιολόγησης των CBAS και θα δημιουργήσει ένα ερευνητικό ίδρυμα με παγκόσμια επιρροή, παρέχοντας επιστημονική και τεχνολογική υποστήριξη τους SDG.

Με θέμα “Μεγάλα δεδομένα για την υλοποίηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης”, το φόρουμ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, προσελκύοντας σχεδόν 1.000 συμμετέχοντες από 61 χώρες και περιοχές.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.