Ξεκινά η Έκθεση Κίνας-Βορειοανατολικής Ασίας στη ΒΑ Κίνα

Η 13η Έκθεση Κίνας-Βορειοανατολικής Ασίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και δια ζώσης από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Changchun, πρωτεύουσα της επαρχίας Jilin της βορειοανατολικής Κίνας.

Πάνω από 1.000 επιχειρήσεις από χώρες και περιοχές της Βορειοανατολικής Ασίας αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή έκθεση.

Η δεύτερη Στρογγυλή Τράπεζα Περιφερειακής Συνεργασίας Βορειοανατολικής Ασίας, μια σημαντική παράπλευρη εκδήλωση της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Ρωσία, τη Μογγολία και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Η στρογγυλή τράπεζα εξέδωσε μια πρωτοβουλία, καλώντας τις τοπικές κυβερνήσεις στην περιοχή να συνδέσουν τους πόρους της αγοράς τους και να δημιουργήσουν από κοινού μια κοινότητα θαλάσσιας οικονομικής συνεργασίας στη Βορειοανατολική Ασία.

Πρώτη φορά που ξεκίνησε το 2005, η έκθεση έγινε μια σημαντική πλατφόρμα για τις χώρες της Βορειοανατολικής Ασίας για την επίτευξη συναίνεσης και τη διεξαγωγή οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, με συνολικά 2.822 έργα συνεργασίας που υπογράφηκαν.

Η βορειοανατολική Ασία είναι μία από τις πιο δυναμικές περιοχές του κόσμου. Το πρώτο εξάμηνο του 2021, ο εμπορικός όγκος της Κίνας με πέντε άλλες χώρες της περιοχής ανήλθε σε περίπου 417,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένος κατά 26% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *