Το Πεκίνο θα κατασκευάσει βιομηχανική περιοχή για 5G

Το Πεκίνο θα κατασκευάσει μια βιομηχανική περιοχή για 5G παγκόσμιας κλάσης και θα μετατραπεί σε μια πόλη αναφοράς της ψηφιακής οικονομίας, σύμφωνα με τη Διοίκηση Επικοινωνιών του Πεκίνου που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για το Διαδίκτυο 2021 την Πέμπτη.

Από το τέλος του περασμένου έτους, η προστιθέμενη αξία της ψηφιακής οικονομίας του Πεκίνου είχε ξεπεράσει τα 1,44 τρισεκατομμύρια γιουάν, γεγονός που έθεσε τα θεμέλια για το Πεκίνο να μετατραπεί σε μια πόλη αναφοράς της ψηφιακής οικονομίας.

Από τα τέλη Ιουλίου, τα έσοδα των διαδικτυακών επιχειρήσεων του Πεκίνου πάνω από την καθορισμένη κλίμακα και των σχετικών υπηρεσιών ανήλθαν σε 246,77 δισ. γιουάν, αυξημένα κατά 33,3% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη έφτασαν τα 12,46 δισ. γιουάν, αυξάνοντας τα 8,66 δισ. γιουάν σε ετήσια βάση.

Από τα τέλη Ιουνίου, κοστίζει στους καταναλωτές μόνο 3,8 γιουάν ανά gigabyte για σύνδεση στο Διαδίκτυο, μειωμένο κατά 30,9% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, με τους χρήστες του Διαδικτύου κινητής τηλεφωνίας στο Πεκίνο να καταναλώνουν 2,37 δισεκατομμύρια gigabytes δεδομένων στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Πέρυσι, η ψηφιακή οικονομία του Πεκίνου αυξήθηκε κατά 10,7% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας κατά πολύ το μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών περίπου 3%, δήλωσε ο Xu Zhiyuan, αξιωματούχος της Κινέζικης Ακαδημίας Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών.

Το Πεκίνο είχε 45.700 σταθμούς βάσης 5G μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με τους χρήστες 5G να ανέρχονται συνολικά σε 12 εκατομμύρια. Κάθε 10.000 άνθρωποι στο Πεκίνο απολαμβάνουν περίπου 20 σταθμούς βάσης 5G, κατατάσσονται πρώτοι στην Κίνα, έδειξαν στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Επικοινωνιών του Πεκίνου.

Αναμένεται ότι 63.000 σταθμοί βάσης 5G θα κατασκευαστούν στην πόλη έως το 2025, πραγματοποιώντας πλήρη κάλυψη του δικτύου 5G σε βασικές λειτουργικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής κεντρικής περιοχής, του υποκέντρου και της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *