Οι προσπάθειες διατήρησης υγροτόπων βοηθούν το Kunming να βελτιώσει την οικολογία

Η επαρχία Yunnan της νοτιοδυτικής Κίνας έχει σημειώσει σημαντικά οικολογικά επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια στις επίπονες προσπάθειές της για τη διατήρηση των υγροτόπων στο Kunming.

Το 2003, το Kunming υιοθέτησε ένα σχέδιο που στοχεύει στην προστασία του οικολογικού περιβάλλοντος και την ολοκληρωμένη διαχείριση των οικολογικών υγροτόπων της λίμνης Dianchi.

Μέχρι το 2020, η συνολική έκταση των υγροτόπων στην πόλη Kunming έφτασε τα 62,403,27 εκτάρια, μεταξύ των οποίων η έκταση των φυσικών υγροτόπων ήταν 48,249,31 εκτάρια, με αντίστοιχο ποσοστό προστασίας έως 69,53% και 78,44%.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, κατασκευάστηκε μια αυτοσυντηρούμενη οικολογική ζώνη πλάτους 200 μέτρων, η οποία καλύπτει μια έκταση 33,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εκ των οποίων πάνω από το 80% καλύπτεται από βλάστηση.

Το βελτιωμένο οικοσύστημα της λίμνης Dianchi ωφέλησε επίσης τη βιοποικιλότητα της περιοχής, με είδη φυτών να αυξάνονται από 232 σε 303 και ορισμένα ψάρια και αποδημητικά πτηνά να καταγράφονται ότι επιστρέφουν.

Το Kunming θα είναι η πόλη υποδοχής της 15ης συνάντησης της Διάσκεψης των Μερών (COP15) της Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα (CBD) που ορίστηκε για τον Οκτώβριο, όπου ο υγρότοπος Baofeng των υγροτόπων της λίμνης Dianchi θα εκτεθεί σε εξωτερικούς χώρους.

Περιγράφονται ως “ο νεφρός της γης”, οι υγρότοποι είναι αναπόσπαστα μέρη του οικολογικού συστήματος και του περιβάλλοντος. Οι υγροβιότοποι Dianchi συνέβαλαν ζωτικά στη διατήρηση των υδάτων, τη βιοποικιλότητα και την τοπική οικονομική ανάπτυξη στο Kunming.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *