Οι αμερικανικές εταιρείες στην Κίνα αισιοδοξούν για ανάπτυξη

Οι αμερικανικές εταιρείες στην Κίνα είναι γενικά αισιόδοξες για το αναπτυξιακό τους δυναμικό στην κινεζική αγορά και συνεχίζουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους εδώ, σύμφωνα με έκθεση έρευνας που δημοσιεύθηκε από το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Σαγκάη (AmCham Shanghai) την Πέμπτη.

Η έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ 338 εταιρειών -μελών της AmCham Shanghai μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Ιουλίου, δείχνει ότι περισσότερο από το 82,2% προέβλεπε υψηλότερα έσοδα το 2021 από ό, τι το 2020. Μεταξύ των πιο δυναμικών βιομηχανιών είναι τα φαρμακευτικά προϊόντα, οι ιατρικές συσκευές και οι επιστήμες της ζωής, τα αυτοκίνητα, κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και βιομηχανίας.

Ο Ker Gibbs, πρόεδρος της AmCham Shanghai, δήλωσε ότι η κινεζική οικονομία έχει ανακάμψει γρήγορα από τον COVID-19 και ότι οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα έχουν γενικά καλές επιδόσεις.

Σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων ανέφεραν αυξημένες επενδύσεις το 2021 σε σύγκριση με πέρυσι, συγκεκριμένα κατά 30,9 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει η έρευνα.

Κοιτάζοντας μπροστά, το 77,9% των ερωτηθέντων περιέγραψαν τον εαυτό τους είτε ως αισιόδοξους είτε ελαφρώς αισιόδοξους για τις πενταετείς επιχειρηματικές προοπτικές, μια επιστροφή στα στοιχεία που παρατηρήθηκαν από το 2015 έως το 2018, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο Jeff Yuan, επικεφαλής των υπηρεσιών τιμολόγησης μεταφοράς Ασίας – Ειρηνικού για την PwC China, η οποία πραγματοποίησε από κοινού την έρευνα, δήλωσε ότι για τις αμερικανικές εταιρείες αισιόδοξες για την κινεζική αγορά, η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και έξυπνης στρατηγικής της Κίνας παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *