Ο ευφυής μετασχηματισμός του μεταποιητικού τομέα της Κίνας αναμένεται να κινηθεί γρηγορότερα

Η διεθνής ελεγκτική εταιρεία KPMG δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση, λέγοντας ότι η μεταποιητική βιομηχανία της Κίνας αναμένεται να κινηθεί γρηγορότερα στον ευφυή μετασχηματισμό και ότι η ταχεία ψηφιακή ανάπτυξη της παραδοσιακής βιομηχανίας μεταποίησης θα φέρει τεράστιο όγκο δεδομένων, ανέφερε η China Securities Journal την Παρασκευή.

Η ταχεία ανάπτυξη του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoV), του 5G, της τεχνητής νοημοσύνης, του ψηφιακού διδύμου και άλλων τεχνολογιών έχει επιφέρει μεγάλη πρόοδο στην υπολογιστική ισχύ και αλγόριθμο και η ολοένα αυξανόμενη ενσωμάτωσή τους θα σχηματίσει ένα ευφυές τεχνολογικό σύστημα παραγωγής με “δεδομένα συν υπολογιστική ισχύ συν αλγόριθμος” ως πυρήνας, αναφέρει η έκθεση.

Κατά τη διάρκεια του 14ου Πενταετούς Προγράμματος (2021-2025), η μεταποιητική βιομηχανία της Κίνας πρόκειται να εγκαινιάσει έναν νέο κύκλο μετασχηματισμού και αναβάθμισης, που θα οδηγηθεί από νέες υποδομές που αντιπροσωπεύονται από 5G, βιομηχανικό Διαδίκτυο, big data κλπ., σημείωσε ο Wu Guoqiang, αντιπρόεδρος της KPMG Κίνας.

Σύμφωνα με τον Wu, λόγω αυτής της κινητήριας δύναμης, η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας εισήλθε, επίσης, σε μια κρίσιμη περίοδο βιομηχανικού μετασχηματισμού και αναβάθμισης.

Από το 2021 έως το 2025, το έξυπνο σύστημα κατασκευής της Κίνας θα προωθήσει τη χώρα με την ψηφιακή διαδικασία, αναδιαμορφώνοντας τη διαδικασία παραγωγής της παραδοσιακής μεταποιητικής βιομηχανίας και προωθώντας τη βελτιστοποίηση και την αναβάθμιση του οικονομικού συστήματος της Κίνας βελτιστοποιώντας το σχεδιασμό, την παραγωγή και την παραγωγή έρευνας και ανάπτυξης, και τη διαχείριση μάρκετινγκ δήλωσε ο Norbert Meyring, επικεφαλής βιομηχανικής κατασκευής, της KPMG China.

Όσον αφορά στα νέα ενεργειακά οχήματα (NEV), ο Xu Kanling, επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ανατολική και δυτική Κίνα, της KPMG China, δήλωσε ότι με ισχυρή πολιτική υποστήριξη, η βιομηχανία NEV της Κίνας έχει συσσωρεύσει σημαντικά πλεονεκτήματα πρώτης κίνησης και πλεονεκτήματα κλίμακας.

Η έκθεση προβλέπει ότι έως το 2025, οι πωλήσεις έξυπνων συνδεδεμένων οχημάτων PA (μερικώς αυτόνομη οδήγηση) και CA (υπό όρους αυτόνομη οδήγηση) στην Κίνα θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων. Οι δε τερματικοί σταθμοί C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything) στα νέα αυτοκίνητα θα φτάσουν το 50%.

Εκτός αυτού, έως το 2025, τα εξαιρετικά αυτόνομα οχήματα θα εμπορευτούν πρώτα σε συγκεκριμένα σενάρια και περιορισμένες περιοχές, με το εύρος λειτουργίας να διευρύνεται όλο και περισσότερο, και έως το 2035, όλα τα είδη των αυτόνομων οχημάτων που συνδέονται με το Διαδίκτυο θα είναι ευρέως διαθέσιμα στην Κίνα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *