Η Yiwu εγκαινιάζει νέα υπηρεσία μεταφοράς εμπορευματικών τρένων στην Ισπανία

H Yiwu, ένας μικρός εμπορικός κόμβος της Κίνας στην ανατολική επαρχία Zhejiang άνοιξε τη Δευτέρα μια νέα υπηρεσία μεταφοράς εμπορευματικών τρένων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης που συνδέει την πόλη με τη Μαδρίτη στην Ισπανία, ανέφερε τη Δευτέρα το cnstock.com του Xinhua.

Φορτωμένο με 100 εμπορευματοκιβώτια εξαγωγών αγαθών, όπως μικρά προϊόντα, ηλιακά κελιά, υπολογιστές tablet και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, το φορτηγό τρένο θα ταξιδέψει 17 ημέρες για τη Μαδρίτη αφού περάσει από το πέρασμα Alataw στη βορειοδυτική Κίνα, την αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur.

Η υπηρεσία μεταφοράς εμπορευματικών τρένων αναπτύχθηκε από κοινού από τα κινεζικά τμήματα σιδηροδρόμων, τον χειριστή του σταθμού Yiwu εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης, και τη διεθνή πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας που λειτουργούν από εμπόρους μικρών εμπορευμάτων στο Yiwu.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Yiwu εκμεταλλεύτηκε 990 εμπορευματικά τρένα μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, μεταφέροντας συνολικά 81.756 μονάδες εμπορευμάτων, σημειώνοντας αύξηση 59,8% σε ετήσια βάση. Από τις 21 Σεπτεμβρίου, ο όγκος λειτουργίας του φορτηγού τρένου στη Yiwu ξεπέρασε τον συνολικό όγκο του 2020, πραγματοποιώντας διπλή αύξηση του αριθμού των πτήσεων και μεταφοράς όγκου φορτίου.

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα της σταθερότητας και της αποτελεσματικότητας του τρένου μεταξύ Κίνας και Ευρώπης το καθιστούν την κύρια γέφυρα εφοδιαστικής αλυσίδας και ένα πράσινο κανάλι που συνδέει τις χώρες της Ευρασίας. Τα σιδηροδρομικά τμήματα της Κίνας θα συνεχίσουν να βελτιώνουν την ποιότητα λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών για να ωφελήσουν καλύτερα τις χώρες κατά μήκος των διαδρομών τρένων και τις χώρες Belt and Road (B&R).


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *