Η Λεωφόρος Κεραμικής Τέχνης Taoxichuan της Κίνας λάμπει στην 5η NEXT Σύνοδο Κορυφής στη Σιγκαπούρη

Η λεωφόρος κεραμικής τέχνης Taoxichuan, ένα τουριστικό σημείο και ορόσημο τέχνης που βρίσκεται στο Jingdezhen της επαρχίας Jiangxi της ανατολικής Κίνας, κάνει μια λαμπερή εμφάνιση στην συνεχιζόμενη Πέμπτη Σύνοδο Κορυφής NEXT (Σιγκαπούρη 2021) την Τετάρτη.

Η Λεωφόρος Κεραμικής Τέχνης Taoxichuan, με συνολικό σχεδιασμό 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει κατασκευαστεί μέσω ανακαίνισης της κεραμικής βιομηχανικής κληρονομιάς, όπως το πρώην κρατικό εργοστάσιο πορσελάνης Yuzhou ως σημερινή βασική περιοχή, η οποία ενσωματώνει την παραδοσιακή τέχνη, την πολιτιστική βιομηχανία και την τεχνολογία στην περιοχή αστικοποίηση.

Το Taoxichuan έχει γίνει ένα ελκυστικό μέρος για τους νέους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, με πάνω από 18.000 νέους να συγκεντρώνονται, 2.902 οντότητες να ξεκινούν επιχειρήσεις και 1.049 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να είναι εγγεγραμμένες εδώ.

Βλέπει περίπου 10 εκατομμύρια γιουάν σε καθημερινή βάση μέσω ζωντανής μετάδοσης ηλεκτρονικού εμπορίου και απασχόλησης περισσότερων από 100.000 ατόμων.

Η Jingdezhen, γνωστή ως η πορσελάνινη πρωτεύουσα του κόσμου με έναν ανοιχτό και χωρίς αποκλεισμούς τρόπο για την ελεύθερη δημιουργία, συνδέει τώρα τον κόσμο συγκεντρώνοντας τεχνίτες και μελετητές σχεδιασμού τέχνης στο Taoxichuan για να μάθουν και να επικοινωνήσουν, δήλωσε ο Gang Hao, αντιπρόεδρος της Jingdezhen Towyi Culture Development Co. Ltd.

Ένας μεγάλος αριθμός νέων επισκεπτών καλλιτεχνών και σχεδιαστών που εγκαθίστανται εδώ εισάγουν πολύ ζωντάνια σε αυτό το μέρος, πρόσθεσε ο Gang.

Από την έναρξή του το 2016, το Taoxichuan έχει προσελκύσει σχεδόν 200 διεθνείς τεχνίτες και σχεδιαστές για να πραγματοποιήσουν διαλέξεις, ακαδημαϊκές εκθέσεις και ατομικές εκθέσεις σε μια προσπάθεια προώθησης των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Το Taoxichuan φιλοξενεί το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης, την Αίθουσα Τέχνης Ceramic Art Avenue, την Κεραμική Ακαδημία Taoxichuan, το Yi Creative Space και το Κέντρο Τέχνης Taoxichuan, τα οποία είναι όλα ανακατασκευασμένα από ιστορικούς χώρους. Αυτά έχουν γίνει δείγματα για τον μετασχηματισμό της κληρονομιάς και την αναβάθμιση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Το Taoxichuan έχει κερδίσει περισσότερα από 80 βραβεία σε παγκόσμιο, εθνικό και επαρχιακό επίπεδο, όπως το βραβείο καινοτομίας UNESCO Asia-Pacific Heritage Protection 2017 και έχει καταχωρηθεί ως εθνικό πάρκο επίδειξης πολιτιστικής βιομηχανίας από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *