Η κινεζική αγορά γίνεται ο κύριος κινητήρας για την αύξηση των επιδόσεων των πολυεθνικών

Η Κίνα έχει επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στη σταθεροποίηση ξένων επενδύσεων από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ανέφερε η Securities Daily την Τετάρτη επικαλούμενη αξιωματούχο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), τον κορυφαίο οικονομικό σχεδιασμό της Κίνας.

Οι ξένες επενδύσεις που χρησιμοποιήθηκαν από την Κίνα αυξήθηκαν με βελτιωμένη δομή και οι εταιρείες που χρηματοδοτούνται από ξένα κεφάλαια στην Κίνα σημείωσαν αύξηση των κερδών, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην κινεζική αγορά, σημείωσε ο Liu Xiaonan, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικού Κεφαλαίου και Εξωτερικών Επενδύσεων στο NDRC, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η Κίνα προσέλκυσε ξένες επενδύσεις 100,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αυξημένες κατά 30,9% σε ετήσια βάση, με 7,12 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ να προορίζονται για βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, αυξημένες κατά 34,6% και 25,15 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας, αυξημένες κατά 40,6%.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα λειτουργικά έσοδα και τα κέρδη των εταιρειών που χρηματοδοτούνται από ξένους άνω του καθορισμένου μεγέθους στην Κίνα καταγράφουν αντίστοιχα 15,94 τρισεκατομμύρια γιουάν και 1,33 τρισεκατομμύρια γιουάν, αύξηση 21,6% και 46% σε ετήσια βάση, σημαντικά καλύτερα από ό, τι την ίδια περίοδο του 2019.

Η κινεζική αγορά έχει γίνει ο κύριος μοχλός για την αύξηση των επιδόσεων πολλών διάσημων πολυεθνικών.

Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα, το 60 % των επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Κίνα, οκτώ ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από αυτήν το 2020.

Έρευνα του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα δείχνει ότι το 81% των εταιρειών που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ αναμένουν θετική αύξηση των λειτουργικών εσόδων στην κινεζική αγορά, πέντε ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από αυτή του 2020 και το 66% των εταιρειών που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ σχεδιάζουν να αυξήσει τις επενδύσεις στην Κίνα φέτος, τρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από αυτήν το 2020.

Σύμφωνα με μια λευκή βίβλο για την κινεζική οικονομία και τις ιαπωνικές επιχειρήσεις το 2021, το 92,8% των ιαπωνικών επιχειρήσεων στην Κίνα δεν θα προσαρμόσουν τις βάσεις παραγωγής τους λόγω της εξάπλωσης του COVID-19 και των αλλαγών στο εμπορικό περιβάλλον.

Συνολικά, οι ξένες εταιρείες είναι αισιόδοξες για τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας, αναγνωρίζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον της Κίνας και έχουν εμπιστοσύνη στην επένδυση στην Κίνα, δήλωσε ο Liu.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *