Η Κίνα βλέπει ιστορικές αλλαγές στο οικολογικό περιβάλλον

Η Κίνα γνώρισε ιστορικές αλλαγές στο οικολογικό της περιβάλλον, σύμφωνα με μια λευκή βίβλο για τη μέτρια ευημερία που κυκλοφόρησε την Τρίτη από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου.

Ένα υγιές οικολογικό περιβάλλον συμβάλλει περισσότερο στην ευημερία των ανθρώπων και αποτελεί χαρακτηριστικό μέτριας ευημερίας από όλες τις απόψεις, αναφέρει η λευκής βίβλος με τίτλο «Το επικό ταξίδι της Κίνας από τη φτώχεια στην ευημερία».

Η Κίνα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην πρόληψη και τον έλεγχο της ρύπανσης, επιτυγχάνοντας σημαντικά επιτεύγματα στην προσπάθειά της να διατηρήσει τον ουρανό γαλάζιο, τα νερά καθαρά και τη γη απαλλαγμένη από το έδαφος το 2020, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο.

Σε πόλεις σε επίπεδο νομού ή πάνω, το 87% των ημερών έφτασε σε καλή ή εξαιρετική ποιότητα αέρα. Μέχρι το 94,5% των πηγών πόσιμου νερού που εξυπηρετούν αστικές κοινότητες έφτασαν τα απαιτούμενα πρότυπα. Περίπου το 90% των μολυσμένων αγροτικών εκτάσεων και περισσότερο από το 93% των μολυσμένων αγροτεμαχίων ήταν ασφαλή για χρήση, ανέφερε η Λευκή Βίβλος.

Η χώρα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση των δασικών πόρων και τη μεγαλύτερη έκταση ανθρωπογενών δασών στον κόσμο, σημειώνει η Λευκή Βίβλος. Μέχρι το τέλος του 2020, είχε αυξήσει την κάλυψη των δασών της στο 23% της μάζας της γης και τη βλάστηση των λιβαδιών της στο 56,1%.

Η Κίνα βρίσκεται επίσης στην κορυφή του κόσμου όσον αφορά στη νέα χρήση ενέργειας και την πρόοδο στη διατήρηση της ενέργειας. Μεταξύ 2015 και 2020, η κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα ΑΕΠ μειώθηκε κατά 13,2% και οι εκπομπές άνθρακα μειώθηκαν κατά 18,8%, πρόσθεσε.

Με τη θέσπιση του αυστηρότερου νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος στην ιστορία του και τη διατύπωση ή την τροποποίηση μιας σειράς άλλων νόμων και κανονισμών, η χώρα έχει δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για το οικολογικό περιβάλλον που καλύπτει όλους τους περιβαλλοντικούς παράγοντες σε μεγάλους τομείς, ανέφερε η Λευκή Βίβλος.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *