Η Κίνα ανοίγει νέο λιμάνι στον ποταμό Yangtze

Ένα λιμάνι 10.000 μετρικών τόνων, πρώτο στο είδος του στην άνω πλευρά του ποταμού Yangtze -ο μεγαλύτερος πλωτός δρόμος της Κίνας- άρχισε να λειτουργεί την Τετάρτη.

Βρίσκεται στην κομητεία Zhongxian, Δήμος Chongqing, το λιμάνι έχει 14 θέσεις ελλιμενισμού με ετήσια απόδοση 25 εκατομμυρίων τόνων.

Τα άνω όρια του ποταμού Yangtze καλύπτουν το Chongqing και τις επαρχίες Sichuan, Guizhou και Yunnan. Είναι μια σημαντική περιοχή κατά μήκος της ζώνης και του δρόμου, καθώς και της οικονομικής ζώνης του ποταμού Yangtze.

“Ως το πρώτο λιμάνι των 10.000 μετρικών τόνων στην άνω περιοχή του ποταμού Yangtze, θα παρέχει ένα πιο βολικό κανάλι για τα αγαθά από το ανατολικό Sichuan, το νότιο Gansu και το Shaanxi και τμήματα του Chongqing για να φτάσουν στην υδάτινη οδό και τη θάλασσα”, δήλωσε ο Wang Botao, διευθυντής του δημοτικού κέντρου λιμένων και θαλάσσιων υποθέσεων.

Ο Jiang Xia, επικεφαλής του κόμματος της κομητείας Zhongxian, δήλωσε ότι ένα πάρκο εφοδιαστικής αλυσίδας κοντά στο λιμάνι είναι υπό κατασκευή. Το πάρκο θα βασιστεί στα πλεονεκτήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας λιμένων για την ανάπτυξη αποθηκών, οικολογικών οικοδομικών υλικών, εφοδιαστικής ψυχρής αλυσίδας και βιομηχανιών ηλεκτρονικών πληροφοριών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *