Η Γερμανία δεν πρέπει να εμπλακεί σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

Η Γερμανία δεν πρέπει να εμπλακεί σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα σε οποιαδήποτε μορφή και οι περιορισμοί κατά της Κίνας δεν είναι η επιλογή, δήλωσε ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Gerhard Schroeder.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Xinhua, ο Schroeder απάντησε στις απόψεις που κυκλοφόρησαν στον πολιτικό κύκλο και στα μέσα ενημέρωσης ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις είναι ανταγωνιστές και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να μειώσει την οικονομική εξάρτηση από την Κίνα.

Ο Schroeder είπε ότι ο ανταγωνισμός είναι ζωτικής σημασίας και τονώνει τις επιχειρήσεις στη γερμανική οικονομία της αγοράς.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ανταγωνισμός δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί, αλλά κάτι που πρέπει να είναι ένα κίνητρο”, δήλωσε ο Gerhard Schroeder.

Είπε ότι η Γερμανία, ως χώρα με υψηλό επίπεδο τεχνολογίας, πρέπει να αμφισβητείται και να αναπτύσσεται συνεχώς.

Η συνεργασία Γερμανίας-Κίνας παραμένει σημαντική επειδή η Γερμανία χρειάζεται την αγορά ειδικά για την αυτοκινητοβιομηχανία και τη μηχανολογία της Γερμανίας, είπε.

“Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κινούνται προς το γεγονός ότι δεν θέλουμε μόνο να έχουμε την αγορά στην Κίνα, αλλά και να κατασκευάζουμε εκεί, ακόμη και για τις γερμανικές μεσαίες επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Schroeder.

Για τις πολιτικές της Γερμανίας στην Κίνα μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου, ο Gerhard Schroeder είπε ότι η μακροχρόνια πραγματιστική στάση απέναντι στην Κίνα δεν πρέπει να αλλάξει.

Η Γερμανία, προειδοποίησε, θα πρέπει να τηρήσει την πολιτική της Κίνας παρά τις παγκόσμιες αναταράξεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αλλάξει αυτό καθώς δεν θα υπάρξουν «καλές συνέπειες τόσο για την Κίνα όσο και για τη Γερμανία».

Για την τρέχουσα κατάσταση στο Αφγανιστάν, ο Schroeder σημείωσε ότι έχει πυροδοτήσει συζητήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σχετικά με τη στρατηγική αυτονομία της.

Είπε ότι η αμετάκλητη αποχώρηση των ΗΠΑ χωρίς διαβούλευση με τους συμμάχους τους ήταν “στρατηγικό λάθος”.

Αντανακλώντας τις παλαιότερες δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel, ο Schroeder είπε, “Η ΕΕ δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στους συμμάχους μας όπως παλαιότερα”.

“Δεν μπορεί να επαναληφθεί (η κατάσταση στο Αφγανιστάν). Και δεν θα επαναληφθεί όταν η Ευρώπη γίνει πιο ανεξάρτητη στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας από ό, τι μέχρι τώρα”, πρόσθεσε ο Schroeder.

Ο Schroeder, ο οποίος ήταν ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, διετέλεσε Γερμανός καγκελάριος από το 1998 έως το 2005.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *