Η διεθνής εμπορική έκθεση για τις υπηρεσίες στην Κίνα ολοκληρώθηκε την Τρίτη

Η εξαήμερη Διεθνής Έκθεση της Κίνας για το εμπόριο υπηρεσιών 2021 (CIFTIS) ολοκληρώθηκε την Τρίτη στο Πεκίνο, με γόνιμα επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι συνολικά 1.672 συμφωνίες σε διάφορους τομείς υπογράφθηκαν κατά τη διάρκεια της εξαήμερης έκθεσης, συμπεριλαμβανομένων 642 συμβάσεων έργων, 223 επενδυτικών συμφωνιών, 200 συμφωνιών, 158 έγκυρων εκδόσεων και 139 προϊόντων καινοτομίας πρώτης κυκλοφορίας μεταξύ άλλων, ανέφερε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση την Τρίτη.

Η φετινή έκθεση έχει προσελκύσει περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις από 153 χώρες και περιοχές, πέντε περισσότερες χώρες σε σύγκριση με πέρυσι, με περισσότερες εταιρείες Fortune 500 να συμμετέχουν.

Η έκθεση παρουσίασε τις νέες μορφές και μοντέλα ψηφιακού εμπορίου, επικοινωνίας 5G και το βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων, και εν τω μεταξύ, αντάλλαξε συνολικά νέες ιδέες, αποκάλυψε νέες υπηρεσίες και έδωσε καρποφόρα αποτελέσματα, δήλωσε ο Wang Zhihua, αξιωματούχος του Υπουργείου Εμπορίου (MOC), προσθέτοντας ότι η έκθεση πραγματοποιήθηκε τόσο online όσο και δια ζώσης μέσω ψηφιακής τεχνολογίας, αποδεικνύοντας πλήρως τις μεγάλες δυνατότητες της ψηφιακής, τεχνολογίας διαδικτύου και ευφυούς ανάπτυξης της Κίνας.

Εκτός από εκτενείς εκθέσεις στο China National Convention Center, μια σειρά θεματικών εκθέσεων που υποστηρίζουν φόρουμ και δευτερεύουσες εκδηλώσεις του φετινού CIFTIS πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο πάρκο Shougang, ένα χαλυβουργικό πολιτιστικό και αθλητικό συγκρότημα στο δυτικό Πεκίνο, σημείωσε ο Yan Ligang , διευθυντής του Δημοτικού Γραφείου Εμπορίου του Πεκίνου.

Σύμφωνα με τον Wang, η Κίνα θα επιταχύνει τον ρυθμό για τη διαμόρφωση του αρνητικού καταλόγου για το διασυνοριακό εμπόριο υπηρεσιών και θα προωθήσει την πρώιμη πρακτική σε εθνικό επίπεδο, θα διερευνήσει τη δημιουργία εθνικών ζωνών επίδειξης για την προώθηση της καινοτόμου ανάπτυξης του εμπορίου υπηρεσιών και θα ενισχύσει την υποστήριξη για Πεκίνο και άλλες πόλεις στην πιλοτική εφαρμογή της ευθυγράμμισης των εγχώριων κανόνων με εκείνους των διεθνών συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών υψηλών προδιαγραφών (ΣΕΣ).

Με θέμα “Προς ψηφιακό μέλλον και ανάπτυξη με γνώμονα την εξυπηρέτηση”, το CIFTIS του 2021 παρουσίασε για πρώτη φορά ένα τμήμα για ψηφιακές υπηρεσίες, με έως και 33 γνωστές επιχειρήσεις και ιδρύματα να συμμετέχουν στο ειδικό τμήμα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *