Η CFETS εισάγει νέα πλατφόρμα συναλλαγών στο εξωτερικό

Το China Trade Exchange System (CFETS) εισήγαγε τη Δευτέρα το MarketAxess ως την τρίτη πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών στο εξωτερικό για να διευκολύνει περαιτέρω τους παγκόσμιους επενδυτές να έχουν πρόσβαση στην αγορά διατραπεζικών ομολόγων της Κίνας.

Το CFETS, μια σημαντική χρηματοοικονομική υποδομή της διατραπεζικής αγοράς ομολόγων της Κίνας, υποστηρίζει ότι το MarketAxess επιτρέπει σε ξένους επενδυτές τόσο στο πλαίσιο του προγράμματος China Interbank Bond Market Direct (CIBM Direct) όσο και στο Bond Connect, να στέλνουν μηνύματα αιτήματος για προσφορές (RFQ) σε χερσαίους εμπόρους και συναλλαγές με χερσαίους εμπόρους απευθείας στο σύστημα CFETS, μέσω του συνδέσμου συναλλαγών τους. Το MarketAxess υποστηρίζει επίσης τη διεθνή λειτουργία πληρωμής στο κανάλι Bond Connect.

Το CFETS έχει δεσμευτεί να διευκολύνει τους παγκόσμιους επενδυτές να επενδύσουν στη διατραπεζική αγορά ομολόγων, παρέχοντας συνεχώς καλύτερες υπηρεσίες μέσω στενότερης συνεργασίας με παγκόσμιες πλατφόρμες συναλλαγών.

Από το 2017, το CFETS έχει δημιουργήσει δεσμούς συναλλαγών με τρεις πλατφόρμες συναλλαγών στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των MarketAxess, Tradeweb και Bloomberg στα κανάλια CIBM Direct και Bond Connect. Υποστηρίζει ξένους επενδυτές να έχουν πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά ομολόγων της Κίνας και να συναλλάσσονται απευθείας με χερσαίους εμπόρους στο σύστημα CFETS μέσω των οικείων τους πλατφορμών.

Το CIBM Direct είναι μια διαδρομή υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους για θεσμικούς επενδυτές από το εξωτερικό για να συναλλάσσουν ομόλογα διαφόρων τύπων στη διατραπεζική αγορά ομολόγων της Κίνας. Το Bond Connect είναι ένα σύστημα αμοιβαίας πρόσβασης στην αγορά που επιτρέπει σε επενδυτές από την κινεζική ηπειρωτική χώρα και το Χονγκ Κονγκ να επενδύουν ο ένας στις αγορές ομολόγων του άλλου.

Στο μέλλον, το CFETS δεσμεύεται να βελτιώσει περαιτέρω την ευκολία για επενδύσεις ξένων επενδυτών στην αγορά διατραπεζικών ομολόγων της Κίνας και να προωθήσει το άνοιγμα υψηλής ποιότητας της διατραπεζικής αγοράς ομολόγων.

Ιδρύθηκε το 1994, το CFETS, γνωστό και ως Εθνικό Διατραπεζικό Κέντρο Χρηματοδότησης, είναι ένα υπο-ίδρυμα που συνδέεται άμεσα με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, την κινεζική κεντρική τράπεζα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *