Η Πρωτοβουλία Belt and Road Initiative πληροί το πνεύμα του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

Υπάρχει μια εκπλήρωση του πνεύματος του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην Πρωτοβουλία Ζώνης και Δρόμου (BRI), δήλωσε ένα μακροχρόνιο μέλος του Ινστιτούτου Schiller, ενός πολιτικού και οικονομικού think tank με έδρα τη Γερμανία.

Ο Χάρτης του ΟΗΕ επιβεβαιώνει τα ίσα δικαιώματα όλων των εθνών, μικρών ή μεγάλων, δήλωσε ο Richard A. Black, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Schiller στα Ηνωμένα Έθνη.

Το BRI είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ένα μεγάλο έθνος όπως η Κίνα μπορεί να συνεργαστεί με “έθνη στη Νοτιοανατολική Ασία, τη Νότια Αμερική, την Αφρική και να τα αντιμετωπίσει ως ισότιμους εταίρους, επειδή η διαδικασία είναι win-win”, δήλωσε ο Black στο Xinhua σε συνέντευξη του την Παρασκευή.

Ο Black βλέπει επίσης το BRI ως τον σημαντικότερο αρωγό των εθνών κατά της φτώχειας στον 21ο αιώνα, ενώ το άρθρο 55 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ορίζει ότι οι “συνθήκες σταθερότητας και ευημερίας” μεταξύ των εθνών απαιτούν “υψηλότερα επίπεδα διαβίωσης, πλήρη απασχόληση, και συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής προόδου και ανάπτυξης».

Η πλήρης νίκη της Κίνας ενάντια στην απόλυτη φτώχεια είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα για την ανθρωπότητα και “είναι ένα που πιστεύω ότι δεν εκτιμάται αρκετά στον οργανισμό του ΟΗΕ”, δήλωσε ο Black.

Ο Black σημείωσε ότι ο θαλάσσιος δρόμος του μεταξιού, ένας από τους δύο βραχίονες του BRI, είναι εξαιρετικά σημαντικός για την παγκόσμια ειρήνη.

Τις τελευταίες εβδομάδες τρομερής αναταραχής και μετάβασης στο Αφγανιστάν, λίπασμα εισέρχεται στο λιμάνι Gwadar του Πακιστάν κατά μήκος του Οικονομικού Διαδρόμου Κίνας-Πακιστάν και προχωρά με ασφάλεια στους αγρότες στο Αφγανιστάν, είπε ο Black.

«Όταν κοιτάζουμε τον Θαλάσσιο Δρόμο του Μεταξιού, είναι ένας τρόπος σύνδεσης της γέφυρας του κόσμου σε όλες τις ηπείρους, βασικό συστατικό, και λειτουργεί αρκετά καλά», δήλωσε ο Black.

Η κινεζική ανάκαμψη των εξαγωγών από το χτύπημα της πανδημίας COVID-19 ωφελείται από την προνοητικότητα της Κίνας να ακολουθήσει τη μακροπρόθεσμη προσέγγιση που ενσωματώνεται στο BRI, σύμφωνα με τον Black.

Η ικανότητα της Κίνας να ανακάμψει τόσο γρήγορα μετά τη φρικτή πανδημία, είπε ο Black, “δεν οφείλεται μόνο τα πολύ σοφά και αυστηρά μέτρα δημόσιας υγείας που εφαρμόστηκαν παγκοσμίως για τον πληθυσμό, αλλά (επίσης) ότι στη βάση του BRI που είναι πολύ, πολύ σοφή », είπε ο Black.

Το εμπόριο αγαθών της Κίνας με χώρες και περιοχές κατά μήκος των χωρών BRI αυξήθηκε κατά 37,9% το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε ετήσια βάση και έφτασε τα 824,55 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας.

Η Κίνα έχει καταλάβει ότι το κλειδί για τη συνεχή ευημερία είναι η προηγμένη, ενεργειακά έντονη υποδομή, η οποία μεταμορφώνει ολόκληρη την οικονομική διαδικασία, πρόσθεσε ο Black.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *