Η εισαγωγή ενδυμάτων της Σαγκάης από την ΕΕ σχεδόν διπλασιάζεται

Η Σαγκάη σημείωσε σχεδόν διπλάσια αύξηση στις εισαγωγές ενδυμάτων και αξεσουάρ από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της Σαγκάης την Τρίτη.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο, οι εισαγωγές ανήλθαν σε 13,47 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 2,07 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αυξάνοντας το 99,9% σε ετήσια βάση, και σχεδόν δύο φορές τον όγκο των εξαγωγών την ίδια περίοδο, ο οποίος έφτασε τα 7,04 δισεκατομμύρια γιουάν.

Τα τελωνειακά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι τους πρώτους επτά μήνες, οι εισαγωγές δέρματος και γούνας στη Σαγκάη από την ΕΕ ανήλθαν σε 11,2 δισεκατομμύρια γιουάν, αυξημένες κατά 94,8% σε ετήσια βάση.

Η Γαλλία και η Ιταλία ήταν οι κύριες χώρες για την αύξηση των εισαγωγών από τη Σαγκάη. Τους πρώτους επτά μήνες, ο όγκος συναλλαγών της Σαγκάης με τις δύο χώρες έφτασε τα 61,21 δισεκατομμύρια γιουάν και τα 60,02 δισεκατομμύρια γιουάν, αντίστοιχα, αυξάνοντας κατά 39,1%β και 49,5% σε ετήσια βάση.

Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας στη Σαγκάη από την ΕΕ αυξήθηκαν κατά 21,2% τους πρώτους επτά μήνες, συνολικού ύψους 12,52 δισ. γιουάν.

Τα τελωνεία απέδωσαν την αύξηση των εισαγωγών στην αυξανόμενη καταναλωτική ισχύ των Κινέζων πελατών και το ενδιαφέρον για εισαγόμενα ενδύματα. Εκθεσιακές πλατφόρμες όπως η China International Import Expo έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή όλο και περισσότερων προϊόντων της ΕΕ στην Κίνα.

Ο όγκος συναλλαγών της Σαγκάης με την ΕΕ, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Σαγκάης, έφτασε τα 451,58 δισ. γιουάν τους πρώτους επτά μήνες, αυξανόμενος κατά 26% σε ετήσια βάση και αντιπροσωπεύει το 20,4% του συνολικού εξωτερικού εμπορίου της Σαγκάης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *