Η ανθεκτικότητα του βιομηχανικού τομέα βοηθάει τη διατήρηση της ανάπτυξης στην Κίνα

Οι βιομηχανικές δραστηριότητες της Κίνας αναμένεται να παραμείνουν ισχυρές τους επόμενους μήνες εν μέσω κυβερνητικών πολιτικών για τη βελτίωση των βιομηχανικών αλυσίδων, δείχνουν κορυφαίοι οικονομικοί δείκτες.

Οι τελευταίοι σύνθετοι κορυφαίοι δείκτες (CLI) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έδειξαν σταθερή ανάπτυξη στον βιομηχανικό τομέα της Κίνας, παρά τα σημάδια ενός μετριοπαθούς ρυθμού ανάπτυξης στην περιοχή του ΟΟΣΑ στο σύνολό της και στις περισσότερες μεγάλες οικονομίες.

Οι CLI έχουν σχεδιαστεί για να προβλέπουν σημεία καμπής στην οικονομική δραστηριότητα έξι έως εννέα μήνες νωρίτερα.

Άλλοι κορυφαίοι δείκτες σηματοδότησαν επίσης ανθεκτικότητα στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας. Η κατανάλωση ενέργειας της χώρας, βασικό βαρόμετρο της οικονομικής δραστηριότητας, αυξήθηκε κατά 12,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.

Ο Hao Yingjie, γενικός γραμματέας του κινεζικού συμβουλίου ηλεκτρικής ενέργειας, αναμένει ότι η κατανάλωση ενέργειας της χώρας θα αυξηθεί κατά 10% σε 11% ετησίως για ολόκληρο το έτος εν μέσω της σταθερής ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο δείκτης των διαχειριστών αγορών για τον μεταποιητικό τομέα, ένας άλλος δείκτης μελλοντικής ανόδου, έφτασε στο 50,4 τον Ιούλιο, παραμένοντας στη ζώνη επέκτασης παρά τις διαταραχές στις δραστηριότητες του εργοστασίου που προκλήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις πλημμύρες.

Η ανθεκτικότητα είναι το αποτέλεσμα των βελτιωμένων κυβερνητικών πολιτικών για να μειώσει την πίεση των αυξήσεων των τιμών των βασικών προϊόντων στις επιχειρήσεις και να προσφέρει την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη στην πραγματική οικονομία.

Η χώρα έχει λάβει μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος, του χάλυβα και άλλων βασικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης κρατικών αποθεμάτων στην αγορά και καταπολέμησης των παραβιάσεων της αγοράς. Τα μέτρα αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στον περιορισμό των τιμών των βασικών προϊόντων, μειώνοντας τις πιέσεις κόστους στους κατασκευαστές.

Για να υποστηρίξει περαιτέρω την πραγματική οικονομία, η κεντρική τράπεζα της χώρας τον Ιούλιο μείωσε τον δείκτη υποχρεώσεων αποθεματικού για τα επιλέξιμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μια μελλοντική κίνηση που έλαβε υπόψη το ανώτατο όριο πληρωμής φόρων, τη λήξη των μεσοπρόθεσμων δανειακών διευκολύνσεων και την επιτάχυνση της έκδοσης τοπικών κρατικών ομολόγων.

Για να υποστηρίξει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα, η χώρα επανέλαβε τεχνολογικές καινοτομίες στις βιομηχανικές της πολιτικές. Μια βασική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι κορυφαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της χώρας τον περασμένο μήνα τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των τεχνολογικών καινοτομιών για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των βιομηχανικών αλυσίδων και των αλυσίδων εφοδιασμού.

Θα πρέπει να διεξαχθεί βασική και εφαρμοσμένη έρευνα για τη βελτίωση των αδύναμων συνδέσμων και την αντιμετώπιση των σημείων συμφόρησης στη βιομηχανική αλυσίδα, ενώ θα δοθεί πολιτική υποστήριξη σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με εμπειρία σε ορισμένους τομείς, ανέφερε η συνάντηση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *