Ξεκίνησαν τα έξυπνα συνδεδεμένα οχήματα, μια συνεργασία μεταξύ Γερμανίας και Κίνας

Το Σινο-Γερμανικό έξυπνο συνδεδεμένο όχημα (ICV) και το έργο συνεργασίας έξυπνης πόλης υπό την ηγεσία της Ακαδημίας Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (CAICT) της Κίνας και της Γερμανικής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA) ξεκίνησαν στο Πεκίνο στις 2 Ιουλίου, ανέφερε η Σαγκάη Securities News την Τρίτη με αναφορά στο CAICT.

Το έργο είναι ένα σημαντικό μέτρο για την εφαρμογή της κοινής δήλωσης προθέσεων για συνεργασία στον τομέα της αυτόνομης και συνδεδεμένης οδήγησης που υπογράφηκε από την Κίνα και τη Γερμανία τον Ιούλιο του 2018. Οι βιομηχανικοί οργανισμοί και οι επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές θα διερευνήσουν νέους τρόπους εφαρμογής ICV στο πλαίσιο αυτης της συνεργασίας.

Τα μέλη του έργου θα πραγματοποιήσουν επιλογή μαζικής παραγωγής εφαρμογών, σχεδιασμό λύσεων, μοντέλο και οικολογική έρευνα του δικτύου επικοινωνίας κυψελοειδών οχημάτων σε όλα αυτοκίνητα (C-V2X), τεχνολογίας ICVs. Θα διερευνήσουν επίσης την εμπορική χρήση του C-V2X και θα σχηματίσουν μια Λευκή Βίβλο που έχει επιρροή και καθοδήγηση από τη βιομηχανία.

Ως συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν συντονισμένες δοκιμές και επαλήθευση συνδυάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας από τη Λευκή Βίβλο και τις ανάγκες των εταιρειών, ώστε να προωθηθεί περαιτέρω η συντονισμένη ανάπτυξη των ICV και των βιομηχανιών έξυπνης πόλης των δύο χωρών.

Οι κινεζικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο έργο περιλαμβάνουν την Beijing Automotive Group Co., Ltd. (BAIC Group), την Guangzhou Automobile Group Co., Ltd. (GAC Group, 601238.SH, 02238.HK), την GOHIGH Data Networks Technology Co., Ltd. (000851.SZ), την Huawei, την China Information and Communication Technology Group Co., Ltd. (CICT), την China Industry Innovation Alliance for the Intelligent and Connected Vehicles (CAICV), την China Intelligent and Connected Vehicles (Beijing) Research Institute Co., Ltd. (CICV) και την Tencent.

Οι γερμανικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο έργο περιλαμβάνουν τις DaimlerAG, Volkswagen AG και Robert Bosch GmbH.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *