Βιομηχανικό πάρκο στο Βέλγιο με Κινεζικές επενδύσεις

Η κατασκευή ενός βιομηχανικού πάρκου που επενδύθηκε από τον Όμιλο Lingang της Κίνας ξεκίνησε πρόσφατα στο λιμάνι Zeebrugge στο Βέλγιο.

Το έργο καλύπτει έκταση 30 εκταρίων με συνολική επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη φάση του πάρκου θα καλύψει μια έκταση 15 εκταρίων, με 76.000 τετραγωνικά μέτρα αποθήκες εφοδιασμού και 22.000 τετραγωνικά μέτρα ανοικτό χώρο για φύλαξη εμπορευματοκιβωτίων.

Το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μία από τις βασικές επιχειρήσεις του πάρκου που το 40% των εκτάσεων του εκμισθώνονται εκ των προτέρων με υπογραφή συμβάσεων, σύμφωνα με τον Yang Jing, που είναι ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Lingang.

Το λιμάνι Zeebrugge είναι ένα διάσημο λιμάνι βαθέων υδάτων στην Ευρώπη, με καλές προστατευμένες συνθήκες και ανεπτυγμένη εξυπηρέτηση αυτοκινήτων και μεταφοράς ψυχρής αλυσίδας. Ως κόμβος που συνδέει τις εμπορικές ροές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης και μεταφορτώνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να αγκυροβολήσει 24.000 TEU φορτηγά πλοία.

Ο όμιλος Lingang είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση ανάπτυξης βιομηχανικών πάρκων με έδρα τη Σαγκάη. Αναφέρεται ότι το βιομηχανικό πάρκο θα παρέχει υποδομή υψηλού επιπέδου και επαγγελματική εξυπηρέτηση για τις κινεζικές επιχειρήσεις για την ενίσχυση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων και των αλυσίδων εφοδιασμού στην ευρωπαϊκή αγορά. Ταυτόχρονα, η εμπορική επιχείρηση logistics του πάρκου θα καλύπτει επίσης νέα ενεργειακά οχήματα, διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, μεταφορά ψυχρής αλυσίδας και ούτω καθεξής.

Το 2018, ο Όμιλος Lingang και η Λιμενική Αρχή του Zeebrugge στο Βέλγιο αποφάσισαν να ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα μέσω της ενοποίησης κεφαλαίων, τεχνολογίας, ταλέντων, διαχείρισης και άλλων πόρων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *