Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας γιορτάζει τα 100 χρόνια και συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC), το μεγαλύτερο κυβερνών κόμμα στον κόσμο, γιόρτασε την εκατονταετία του την Πέμπτη με μια επίσημη τελετή και το μεγάλο επίτευγμα της «οικοδόμησης μιας μέτριας ευημερούσας κοινωνίας από κάθε άποψη».

Στα 100, το CPC είναι γεμάτο σθένος και είναι έτοιμο για δοκιμές μπροστά, καθώς η Κίνα συνεχίζει το ταξίδι της «οικοδόμησης μιας μεγάλης σύγχρονης σοσιαλιστικής χώρας από κάθε άποψη».

Μιλώντας στην τελετή στην πλατεία Tian’anmen στην καρδιά του Πεκίνου, ο Xi Jinping, γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του CPC, δήλωσε ότι τον τελευταίο αιώνα, το CPC έχει εξασφαλίσει εξαιρετικά ιστορικά επιτεύγματα για λογαριασμό του λαού.

“Σήμερα, συγκεντρώνεται και οδηγεί τον Κινέζικο λαό σε ένα νέο ταξίδι προς την επίτευξη του δεύτερου εκατονταετούς στόχου”, δήλωσε ο Xi, επίσης Κινέζος πρόεδρος και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής.

Πάνω από 70.000 άνθρωποι πανηγυρίζουν με ενθουσιασμό στη δημόσια πλατεία, που ήταν γεμάτη με κόκκινες σημαίες τριγύρω από τη μεγάλη και εμβληματική κομματική εγκατάσταση. Ήταν μια εορταστική αύρα – οι χρυσές φιγούρες του “1921” και του “2021” αντιπροσώπευαν το 100χρονο χρονοδιάγραμμα, πολλά αεροσκάφη πέταξαν και ένας χαιρετισμός 100 όπλων βγήκε στον ουρανό.

Ο κινεζικός πολιτισμός διήρκεσε πέντε χιλιετίες, αλλά η χώρα βυθίστηκε σε έναν αιώνα ταπείνωσης λόγω της διεφθαρμένης φεουδαρχικής κυριαρχίας και της εισβολής από τις δυτικές δυνάμεις. Πολλές προσπάθειες έγιναν για τη διάσωση του έθνους και όλες κατέληξαν σε αποτυχία.

Το 1921, ιδρύθηκε το CPC, αναλαμβάνοντας την αποστολή της «επιδίωξης ευτυχίας για τον κινεζικό λαό και αναζωογόνηση για το κινεζικό έθνος».

Μέσα σε έναν αιώνα προσπαθειών, το CPC οδήγησε τους ανθρώπους να ανατρέψουν τα «τρία μεγάλα βουνά» του ιμπεριαλισμού, του φεουδαρχισμού και του γραφειοκράτη-καπιταλισμού, ίδρυσε μια νέα Κίνα, πρωτοστάτησε στο μονοπάτι του σοσιαλισμού με τα κινέζικα χαρακτηριστικά και έχτισε από ένα φτωχό κράτος τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Με μόλις πάνω από 50 μέλη τη στιγμή της ίδρυσής του, το CPC σήμερα είναι το μεγαλύτερο κυβερνών κόμμα στον κόσμο με περισσότερα από 95 εκατομμύρια μέλη, οδηγώντας μια χώρα με περισσότερα από 1,4 δισεκατομμύρια άτομα. Απολαμβάνει επίσης τεράστια διεθνή επιρροή.

Η Tian’anmen Rostrum, όπου ο Xi έκανε την ομιλία του, μαρτυρεί την ιστορία. Ήταν εκεί όπου ο Mao Zedong διακήρυξε την ίδρυση της Νέας Κίνας το 1949. Είδε επίσης ανθρώπους σε εορταστικές παρελάσεις να σέβονται τον Deng Xiaoping, τον αρχιτέκτονα της μεταρρύθμισης και του ανοίγματος το 1978 που οδήγησε την Κίνα σε μέτρια ευημερία.

Ο Martin Albrow, ένας διάσημος Βρετανός κοινωνιολόγος, δήλωσε ότι το CPC προωθεί την οικοδόμηση μιας ανθρώπινης κοινότητας με κοινό μέλλον και η ανάπτυξη της Πρωτοβουλίας Belt and Road μέσω κοινών προσπαθειών ωφελεί τον κόσμο.

Η 100ή επέτειος του Κόμματος σηματοδοτείται σε όλη την Κίνα και εστάλησαν συγχαρητήρια μηνύματα από την κεντρική μονάδα του διαστημικού σταθμού Tianhe περίπου 400 χλμ. από τη Γη.

Οι βαθιές αλλαγές που έφερε το CPC στην Κίνα και οι βαθιές επιπτώσεις τους στον κόσμο έχουν οδηγήσει πολλούς να αποκωδικοποιήσουν τον τύπο για την επιτυχία του Κόμματος.

Η σταθερή ηγεσία του Κόμματος, η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της για ανάπτυξη και η υποστήριξη του σοσιαλισμού με κινέζικα χαρακτηριστικά θεωρούνται από τους σημαντικότερους παράγοντες και χαρακτηριστικά που το διακρίνουν από άλλα πολιτικά κόμματα.

Σε ένα κοινό συγχαρητήριο μήνυμα, τα πολιτικά κόμματα που δεν ανήκουν στο CPC, η Ομοσπονδία Βιομηχανίας και Εμπορίου All-China, και πρόσωπα χωρίς κομματική συνεργασία, δήλωσαν ότι έχουν λάβει υπόψη την αρχική φιλοδοξία της συνεργασίας και θα συνεχίσουν να στέκονται και να συνεργάζονται με το CPC.

Αντιμέτωποι με αλλαγές που δεν φαίνονται σε έναν αιώνα, το ταξίδι μπροστά είναι σίγουρα δύσκολο.

Στις παρατηρήσεις του, ο Xi κάλεσε το Κόμμα να συνεχίσει το μεγάλο ιδρυτικό του πνεύμα. Αποτελείται από τις αρχές της υπεράσπισης της αλήθειας και των ιδανικών, να παραμείνει πιστό στην αρχική φιλοδοξία και την ιδρυτική αποστολή, να πολεμήσει γενναία χωρίς φόβο θυσίας και να παραμείνει πιστό στο Κόμμα και πιστό στον λαό.

«Κοιτάζοντας πίσω στο δρόμο που έχουμε διανύσει και στο ταξίδι που βρίσκεται μπροστά, είναι σίγουρο ότι με τη σταθερή ηγεσία του Κόμματος και τη μεγάλη ενότητα του κινεζικού λαού όλων των εθνοτικών ομάδων, θα επιτύχουμε τον στόχο της οικοδόμησης μιας μεγάλης σύγχρονης σοσιαλιστικής χώρας από κάθε άποψη που θα εκπληρώνει το κινέζικο όνειρο της εθνικής αναζωογόνησης », δήλωσε ο Xi.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *