Συνεργασία Αιγύπτου-Κίνας στην παραγωγή εμβολίων COVID-19 “επιτυχημένο μοντέλο για την εσωτερική συνεργασία”

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαιρέτισε την Τετάρτη τη συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου και Κίνας στην παραγωγή εμβολίων Sinovac COVID-19 στην Αίγυπτο.

«Η συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου και Κίνας είναι ένα επιτυχημένο μοντέλο διεθνούς συνεργασίας και μεταφοράς παγκόσμιας εμπειρογνωμοσύνης, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs)», δήλωσε η Naeema Al-Gasseer, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Αίγυπτο.

Η αιγυπτιακή εταιρεία χαρτοφυλακίου για βιολογικά προϊόντα και εμβόλια (VACSERA) και η κινεζική βιοφαρμακευτική εταιρεία Sinovac υπέγραψαν συμφωνία τον Απρίλιο για την από κοινού παραγωγή εμβολίων Sinovac στο εργοστάσιο της VACSERA στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Μια γυναίκα λαμβάνει το εμβόλιο COVID-19 σε χώρο μαζικού εμβολιασμού όπου μετατράπηκε το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Καΐρου, στο Κάιρο της Αιγύπτου, στις 25 Μαΐου 2021. (Xinhua / Ahmed Gomaa)

Η Αίγυπτος γιόρτασε πρόσφατα την παραγωγή των πρώτων εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, επιδιώκοντας να καλύψει την τοπική ζήτηση και να τις εξάγει περαιτέρω σε άλλες χώρες της περιοχής.

Ο Al-Gasseer είπε ότι η συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου και Κίνας σε αυτό το πλαίσιο συμβάλλει στην επίτευξη του Στόχου 3.8 των SDGs, σχετικά με την “πρόσβαση σε ποιοτικές βασικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και την πρόσβαση σε ασφαλή, αποτελεσματικά, ποιοτικά και προσιτά βασικά φάρμακα και εμβόλια”

Την 1η Ιουνίου, ο ΠΟΥ επικύρωσε το εμβόλιο Sinovac για επείγουσα χρήση, διαβεβαιώνοντας τις χώρες ότι το κινεζικό εμβόλιο πληροί τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και κατασκευής.

Ο ΠΟΥ εκτιμά επίσης το σχέδιο της Αιγύπτου να εμβολιάσει το 40% των πολιτών και των κατοίκων της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, λέγοντας ότι είναι σύμφωνο με το αίτημα του οργανισμού.

Εκτιμά το σχέδιο της Αιγύπτου να “επιτύχει αυτάρκεια στα εμβόλια για να γίνει κέντρο εξαγωγής εμβολίων στην Αφρική”, ανέφερε η δήλωση.

Από την αρχή της πανδημίας του ιού κορονοϊού, η Κίνα και η Αίγυπτος συνεργάζονται στενά με την ανταλλαγή ιατρικής βοήθειας και τεχνογνωσίας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *