Οι πολιτικοί σύμβουλοι προτείνουν τη βελτίωση της κοινωνικής πρόνοιας μέσω της νομοθεσίας

Οι εθνικοί πολιτικοί σύμβουλοι της Κίνας έχουν υποβάλει προτάσεις για τη βελτίωση της κοινωνικής πρόνοιας μέσω νομοθεσίας κατά τη διάρκεια συνόδου διαβούλευσης στο Πεκίνο.

Η διμηνιαία σύνοδος, που διοργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας (CPPCC), το κορυφαίο πολιτικό συμβουλευτικό όργανο της Κίνας, προεδρεύθηκε από τον Wang Yang, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Κεντρικής Επιτροπή και πρόεδρο της εθνικής επιτροπής CPPCC.

Ο Yang είπε ότι πρέπει να καταβληθούν συνετές προσπάθειες για τη διαμόρφωση του νόμου περί κοινωνικής πρόνοιας βάσει των πραγματικών συνθηκών, ακολουθώντας ταυτόχρονα μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση και συντονίζοντας τον ηγετικό ρόλο της κυβέρνησης και την κοινωνική συμμετοχή.

Έντεκα πολιτικοί σύμβουλοι και ειδικοί προσκεκλημένοι που προσκλήθηκαν στη συνάντηση υπέβαλαν προτάσεις για το θέμα, ενώ περισσότεροι από 40 πολιτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τις απόψεις τους μέσω μιας κινητής πλατφόρμας.

Σημειώνοντας την ανάγκη να μετατοπιστεί η κοινωνική βοήθεια σε μια νέα φάση ανάπτυξης μετά την εξάλειψη της απόλυτης φτώχειας, οι πολιτικοί σύμβουλοι τόνισαν τη βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας της κοινωνικής πρόνοιας μέσω ενός μεγαλύτερου συντονισμού.

Τα σχετικά πρότυπα πρέπει να καθοριστούν με επιστημονικό τρόπο, ώστε να παρέχεται βοήθεια σε όλα τα επιλέξιμα άτομα, σύμφωνα με τις προτάσεις τους.

Ζήτησαν επίσης διαφοροποιημένες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, όπως καθημερινή φροντίδα και ψυχολογική συμβουλευτική, απλοποίηση των διαδικασιών κοινωνικής πρόνοιας και αυστηρότερη εποπτεία των κεφαλαίων βοήθειας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *