Οι επενδύσεις σε ακίνητα της Κίνας αυξήθηκαν κατά 15% το εξάμηνο

Οι επενδύσεις της Κίνας στην ανάπτυξη ακινήτων αυξήθηκαν 15% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2021, δήλωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (NBS) την Πέμπτη.

Η συνολική επένδυση σε ακίνητα την περίοδο ανήλθε σε περίπου 7,22 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,12 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), ανέφερε η ίδια πηγή.

Σε σύγκριση με το επίπεδο του 2019, οι επενδύσεις σε ακίνητα αυξήθηκαν κατά 17,2%, θέτοντας τη μέση αύξηση Ιανουαρίου-Ιουνίου για το 2020 και το 2021 στο 8,2%.

Οι επενδύσεις σε κτίρια κατοικιών ανήλθαν σε 5,42 τρισεκατομμύρια γιουάν, αύξηση 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι εμπορικές πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 27,7% ετησίως σε όρους εμβαδού σε 886,35 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Όσον αφορά στην αξία, οι εμπορικές πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 38,9% από έτος σε έτος.

Ο δείκτης κλιματικής ανάπτυξης ακινήτων που καταρτίστηκε από το NBS ανήλθε στις 101,05 μονάδες τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν επίσης ότι η Κίνα συνέχισε να διαθέτει μια γενικά σταθερή αγορά κατοικιών τον Ιούνιο, με τις τιμές των κατοικιών σε 70 μεγάλες πόλεις να δείχνουν ελαφρές αυξήσεις από μήνα σε μήνα.

Οι νέες τιμές κατοικιών σε τέσσερις πόλεις πρώτης κατηγορίας – Πεκίνο, Σαγκάη, Σενζέν και Γκουάνγκτζου – αυξήθηκαν 0,7% μηνιαίως τον Ιούνιο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *