Οι ελέφαντες που μεταναστεύουν στη Κίνα είναι ασφαλείς και υπό προστασία

Το κοπάδι των 15 περιπλανώμενων άγριων ασιατικών ελεφάντων που παραμένουν επί του παρόντος στην πόλη Yuxi, στην επαρχία Yunnan της νοτιοδυτικής Κίνας είναι ασφαλείς και υγιείς υπό τις ενισχυμένες προσπάθειες προστασίας που πραγματοποιούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους.

Οι ασιατικοί ελέφαντες βρίσκονται κυρίως στο Yunnan και είναι υπό κρατική προστασία σε επίπεδο Α στην Κίνα. Είναι το μεγαλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό επίγειο σπονδυλωτό στην Ασία.

Τα μεταναστευτικά ζώα έχουν προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή αφού ταξίδεψαν περίπου 500 χιλιόμετρα βόρεια από το δασικό τους σπίτι στην αυτόνομη περιφέρεια Xishuangbanna Dai της νότιας Yunnan πριν φτάσουν στην επαρχία Kunming στις 2 Ιουνίου μέσω της πόλης Pu’er και της πόλης Yuxi. Επέστρεψαν στο Yuxi στις 8 Ιουνίου και συνεχίζουν να κατευθύνονται νοτιοανατολικά στο Yuxi.

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο των ελεφάντων όσο και των κατοίκων, η κυβέρνηση του Yuxi πραγματοποίησε παρακολούθηση παντός καιρού για να παρακολουθήσει την κίνηση του κοπαδιού, να εφαρμόσει προφυλάξεις και να χρησιμοποιήσει τρόφιμα για να τους αποσπάσει από την είσοδο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Εν τω μεταξύ, για να αποτραπεί η είσοδος των ελεφάντων στην πόλη και τα χωριά, έχουν αποσταλεί ειδικοί στόλοι αποτελούμενοι από εκατοντάδες φορτηγά για να εμποδίσουν το κοπάδι σε βασικές διασταυρώσεις.

Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση των ασιατικών ελεφάντων θα μπορούσε να αποδοθεί στις προσπάθειες του Yuxi να προωθήσει την οικολογική ανάπτυξη και να διατηρήσει τη βιοποικιλότητα, καθώς και την αφοσίωσή του στην προετοιμασία για την 15η συνάντηση της Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα (CBD COP15) προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Kunming.

Προικισμένο με ήπιο κλίμα λόγω της τοποθεσίας του, το Yuxi έχει πάνω από 99% ποσοστό αριστείας της ποιότητας του αέρα στο κέντρο της πόλης και 64,1% του ποσοστού κάλυψης των δασών. Η πόλη φιλοξενεί 735 επίγεια είδη άγριων ζώων και 2.394 είδη ανώτερων φυτών, συμπεριλαμβανομένων 31 άγριων φυτών που βρίσκονται υπό εθνική προστασία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *