Κινεζικός γίγαντας μπαταριών επεκτείνει τη συμφωνία προμήθειας με την Tesla

Η Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL), η κορυφαία εταιρεία παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου στην Κίνα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει υπογράψει τετραετή συμφωνία για την προμήθεια μπαταριών στην Tesla, μετά την υπογραφή ενός διετούς συμβολαίου το 2020.

Η CATL αποκάλυψε τη συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2025. Η CATL δήλωσε επίσης, ότι ο αντίκτυπος της συμφωνίας-πλαισίου στις μελλοντικές επιδόσεις της είναι αβέβαιος, καθώς ο όγκος της προσφοράς θα καθοριστεί από τις πραγματικές παραγγελίες που θα υποβάλει αργότερα η Tesla.

Τον Φεβρουάριο του 2020, τα δύο μέρη υπέγραψαν μια μη δεσμευτική συμφωνία εφοδιασμού που ισχύει από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2022.

Ο γίγαντας της μπαταρίας δημιούργησε έσοδα περίπου 50,32 δις γιουάν (περίπου 7,8 δις δολάρια ΗΠΑ) το 2020, αύξηση 9,9% από έτος σε έτος. Οι πωλήσεις μπαταριών ιόντων λιθίου το 2020 αυξήθηκαν 14,36% ετησίως σε συνολική χωρητικότητα 46,84 GWh, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της που υποβλήθηκε στο Χρηματιστήριο της Shenzhen.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *