Κινεζικά και ιταλικά πανεπιστήμια συνδιοργανώνουν διαγωνισμό για τις τάσεις της μελλοντικής μόδας για νέους

Ο διαγωνισμός μελλοντικού σχεδιασμού μόδας Κίνας-Ιταλίας ξεκίνησε την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο Tsinghua, με στόχο τη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας καινοτομίας για τους νέους των δύο χωρών.

Ως μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του «Έτους Νεολαίας και Επιχειρηματικότητας της Κίνας-Ιταλίας», ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Tsinghua, το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και την κυβέρνηση της Περιφέρειας Keqiao, Shaoxing City, στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας.

Το Πανεπιστήμιο Tsinghua δηλώνει ότι ο διαγωνισμός θα προωθήσει την καινοτομία, την παραγωγή και την εκπαίδευση στο σχεδιασμό, και θα ανακαλύψει και θα καλλιεργήσει τα πρωτοποριακά ταλέντα του σχεδιασμού με δημιουργικότητα και ζωτικότητα.

Ο Fu Zhiyong, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας Σχεδιασμού Κίνας-Ιταλίας και αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Tsinghua, δήλωσε ότι ο διαγωνισμός καλωσορίζει νέους Κινέζους και Ιταλούς καινοτόμους κάτω των 45 ετών. Είναι επίσης ανοιχτός σε παγκόσμιους καλλιτέχνες, σχεδιαστές, εκπαιδευτικούς, μαθητές και λάτρεις του σχεδιασμού.

Με το θέμα “Tech for Fashion”, ο διαγωνισμός έχει κατηγορίες όπως Fashion Design, Fashion Technology και Fashion Lifestyle. Στην περίπτωση της τεχνολογίας μόδας, επικεντρώνεται στο συνδυασμό τεχνών και τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής νέων υλικών και τεχνολογικών καινοτομιών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν και να υποβάλουν την καταχώριση τους μέσω του επίσημου ιστότοπου και να εγγραφούν ως άτομα ή ομάδες. Η συλλογή συμμετοχών είναι ανοιχτή έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει τις συμμετοχές για τον πρώτο και δεύτερο γύρο. Η τελική αξιολόγηση και η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Keqiao της πόλης Shaoxing τον Οκτώβριο.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα πληρούν τις προϋποθέσεις για μια ειδική έκθεση που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Σχεδιασμού Καινοτομίας Κίνας-Ιταλίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σχεδιασμού του Μιλάνου του 2022.

Ο διαγωνισμός στοχεύει να συνδυάσει την επιστήμη και την τεχνολογία, τις τέχνες, τον πολιτισμό και ένα όραμα για μια καλύτερη ζωή για την προώθηση διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας, δήλωσε ο Fu.

“Το πιο σημαντικό είναι, ότι ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε τις καινοτόμες δυνάμεις των νέων και από τις δύο χώρες, να τους συνδέσουμε με το σχεδιασμό μόδας, να έχουμε περισσότερες ανταλλαγές στη δημιουργικότητα και τον πολιτισμό και να προωθήσουμε τα καινοτόμα επιτεύγματα”, πρόσθεσε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *