Η Quanzhou θα γίνει μια σημαντική πύλη του 21ου αιώνα

Με βάση τα πλεονεκτήματα της ιστορίας, της τοποθεσίας, της βιομηχανίας και των ανθρωπιστικών επιστημών, η πόλη Quanzhou της επαρχίας Fujian της νοτιοανατολικής Κίνας, δεσμεύεται να μετατραπεί σε μια σημαντική πόλη-πύλη του 21ου αιώνα στο Maritime Silk Road, σύμφωνα με το 14ο πενταετές σχέδιο της πόλης (2021 -2025) για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και τους μακροπρόθεσμους στόχους μέσα στο έτος 2035 που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Η πόλη σχεδιάζει να χτίσει έναν σημαντικό κόμβο διασύνδεσης, μια σημαντική πλατφόρμα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας και έναν σημαντικό σύνδεσμο για πολιτιστικές ανταλλαγές, προωθώντας τη μεταρρύθμιση, την ανάπτυξη και την καινοτομία μέσω του ανοίγματος και δημιουργώντας νέα πλεονεκτήματα στη διεθνή συνεργασία και ανταγωνισμό.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη ενός νέου καναλιού για τη συνδεσιμότητα του Maritime Silk Road, η Quanzhou θα κατασκευάσει έναν ολοκληρωμένο διεθνή κόμβο εφοδιαστικής γραμμής που θα ενσωματώνει εθνικές, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές, συνδέοντας την πόλη με κεντρικές και δυτικές περιοχές στην Κίνα και τις χώρες Belt and Road (B&R) .

Συγκεκριμένα, η Quanzhou θα προωθήσει την κατασκευή ενός συστήματος αεροπορικής βιομηχανίας που θα βασίζεται στις αεροπορικές μεταφορές και θα υποστηρίζεται από συναφείς βιομηχανίες όπως συντήρηση αεροσκαφών, γενική αεροπορία, κατασκευή μικροηλεκτρονικής και εξωτερική ανάθεση λογισμικού. Ταυτόχρονα, θα καταβληθούν προσπάθειες για τη δημιουργία ενός σιδηροδρομικού δικτύου που θα περιλαμβάνει “δύο οριζόντια + τρία κάθετα + πολλαπλά υποκαταστήματα” και θα συνδέει τα εμπορευματικά τρένα της Κίνας με την Ευρώπης και της Κίνας με την Κεντρικής Ασίας και θα επεκτείνει τις διαδρομές μεταφοράς που υποστηρίζουν την κατασκευή ενός βολικού και αποτελεσματικού σύγχρονου συστήματος μεταφοράς.

Εν τω μεταξύ, ενισχύοντας τη συνεργασία με τον ASEAN, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και άλλες χώρες και περιοχές, αναπαράγοντας και προωθώντας τη μεταρρυθμιστική εμπειρία των πιλοτικών ζωνών ελεύθερων συναλλαγών, επιταχύνοντας την ολοκλήρωση του διασυνοριακού εκτελωνισμού και εφαρμόζοντας πλήρως την προκαθορισμένη εθνική μεταχείριση και αρνητικό σύστημα διαχείρισης λιστών για ξένες επενδύσεις, η Quanzhou σχεδιάζει να βελτιώσει συνολικά το επίπεδο ανοίγματος.

Η προώθηση της σχέσης μεταξύ των ανθρώπων συμμετέχει επίσης, στο περίγραμμα ανάπτυξης της Quanzhou. Η πόλη δεσμεύεται να υποστηρίξει επιχειρηματίες του εξωτερικού αλλά και τοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν από κοινού δραστηριότητες διεθνούς ανταλλαγής που σχετίζονται με την B&R και να προωθήσουν την κατασκευή επενδυτικών σχεδίων στο εξωτερικό της Κίνας.

Επιπλέον, η πόλη ζητά επίσης την επέκταση των πολιτιστικών ανταλλαγών και τη συνεργασία με τις χώρες και περιοχές στην Ευρώπη, την Αραβική και τη Νοτιοανατολική Ασία και συνεχίζει να επεκτείνει τον κύκλο των παγκόσμιων φίλων της.

Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ της Quanzhou έφτασε τα 1,015 τρισεκατομμύρια γιουάν το 2020, κατατάσσοντας την πρώτη στην επαρχία Fujian για 22 συνεχόμενα χρόνια και αναμένεται να επιτύχει 1,5 τρισεκατομμύρια γιουάν στο ΑΕΠ έως το 2025.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *