Η Κίνα απαγορεύει τη κατασκευή νέων ουρανοξυστών άνω των 500 μέτρων

Η Κίνα έχει εκδώσει εγκύκλιο που απαγορεύει τη κατασκευή νέων ουρανοξυστών πάνω από 500 μέτρα εν μέσω προσπαθειών για αυστηρότερο έλεγχο των πολυόροφων κτιρίων.

Τα κτίρια άνω των 250 μέτρων είναι αυστηρά περιορισμένα, και εάν χρειάζεται να κατασκευαστούν, τα σχέδια κατασκευής θα πρέπει να επανεξεταστούν σε πολλές πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της πυρασφάλειας και να υποβληθούν στο Υπουργείο Στέγασης και Αστικής-Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε η εγκύκλιος που εκδόθηκε από το Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Για κτίρια άνω των 100 μέτρων, τα σχέδια κατασκευής θα αντιμετωπίσουν αυστηρό έλεγχο για τη σεισμική τους απόδοση. Οι πολυόροφοι ουρανοξύστες θα πρέπει να ταιριάζουν με το μέγεθος της πόλης και την πυρόσβεση, ανέφερε.

Οι τοπικές κυβερνήσεις βελτιώνουν τη διαχείριση των κατασκευαστικών έργων όσον αφορά στην ασφάλεια και στην ποιότητα, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κενά που μπορεί να οδηγήσουν σε κινδύνους για την ασφάλεια, ανέφερε η εγκύκλιος.

Η εγκύκλιος τόνισε την ενίσχυση της διαχείρισης των κατασκευαστικών έργων, τηρώντας πρώτα την αρχή της ποιότητας και τη διασφάλιση της ασφάλειας των ζωών και των περιουσιών των ανθρώπων, ανέφερε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *