Η κεντρική τράπεζα της Κίνας δίνει έμφαση στην υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας κάλεσε τα τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους να παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να υποστηρίξουν καλύτερα την πραγματική οικονομία της χώρας.

Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την αύξηση της προσφοράς πιστώσεων σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τη βελτιστοποίηση πιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών σε μεμονωμένες επιχειρήσεις και την επέκταση της κάλυψης υπηρεσιών σε χρηματοδότηση χωρίς αποκλεισμούς, σύμφωνα με εγκύκλιο που κυκλοφόρησε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) .

Τα τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει επίσης να αναπτύξουν και να συνεχίσουν να βελτιώνουν τα δάνεια, προκειμένου να διευκολύνουν τη χρήση κεφαλαίων και να μειώσουν το συνολικό κόστος χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις αυτές, τονίζει η εγκύκλιος.

Το PBOC τόνισε επίσης ότι όλα τα τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να ενισχύσουν τις δυνατότητες τιμολόγησης των δανείων τους παρέχοντας διαφοροποιημένα και συγκεκριμένα δάνεια.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *