Η καθαρή ενέργεια αντιπροσωπεύει το ήμισυ της εγκατεστημένης χωρητικότητας της Κίνας

Η εγκατεστημένη ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα αυξήθηκε σε 1,08 δισεκατομμύρια kW έως το τέλος του 2020, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος παραγωγής της χώρας, σύμφωνα με το People’s Daily την Πέμπτη.

Μια έκθεση για την εθνική ανάπτυξη ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας, σημειώνοντας ότι η πραγματική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την Κίνα από ανανεώσιμες πηγές ήταν μεγαλύτερη από 2,16 τρισεκατομμύρια kWh το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 28,8% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση 1,3 εκατοστιαίες μονάδες χρόνο με τον χρόνο.

Τα μέσα εθνικά ποσοστά χρησιμοποίησης της αιολικής ενέργειας και της παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας το 2020 ήταν 97% και 98% αντίστοιχα. Στις μεγάλες λεκάνες απορροής ποταμών, το ποσοστό χρησιμοποίησης της ενέργειας του νερού ήταν 97%.

Η μη ορυκτή ενέργεια αντιπροσώπευε το 15,9% της πρωτογενούς κατανάλωσης ενέργειας της Κίνας το 2020, ποσοστό κοντά στον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ η κατανάλωση άνθρακα μειώθηκε στο 56,8% , δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης Zhang Jianhua από το People’s Daily.

Η Κίνα ενισχύει την ανάπτυξη ενέργειας πράσινου και χαμηλού άνθρακα, δήλωσε ο Zhang. Η ένταση των εκπομπών άνθρακα μειώθηκε κατά 48,4% από το 2005 έως το 2020.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *