Η Jiangxi εκδίδει πιστοποιητικά καταγωγής για τα εξαγώγιμα προϊόντα της

Τα τοπικά τελωνεία στο Nanchang, πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangxi της ανατολικής Κίνας εξέδωσαν 23.771 πιστοποιητικά καταγωγής προϊόντων βάσει της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών (ΣΕΣ) για εμπορεύματα που εξήχθησαν στις χώρες μέλη της Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (RCEP) το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με συνολική αξία 10,7 δισεκατομμυρίων γιουάν, σύμφωνα με ανακοίνωση τους.

Η συμφωνία RCEP προσφέρει στα τοπικά προϊόντα της Jiangxi όπως χάλυβα, χημικά καθώς και ηλεκτρομηχανολογικά προϊόντα ευκαιρίες μείωσης του φόρου ως αποτέλεσμα να μειώνεται και το κόστος εισαγωγής προηγμένων τεχνολογιών, βασικού εξοπλισμού και εξαρτημάτων, σύμφωνα με τα τελωνεία της Nanchang.

Τα τελωνεία πρόσθεσαν ότι η συμφωνία RCEP καθορίζει τις διατάξεις των κανόνων καταγωγής, οι οποίες θα μειώσουν τους δασμούς και θα προσφέρουν σε περισσότερα εμπορεύματα την ευκαιρία να απολαύσουν αυτή τη μείωση των δασμών.

Το RCEP, που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2020, περιλαμβάνει 15 μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) καθώς και της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Δημοκρατίας της Κορέας (ROK), της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Είναι η μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο σε μια μεγάλη ποικιλία δεικτών.

Το τελωνείο του Nanchang έχει καταρτίσει έναν κατάλογο βασικών επιχειρήσεων και προϊόντων για το εμπόριο με τις χώρες μέλη του RCEP και δημοσίευσε τις προτιμησιακές πολιτικές της συμφωνίας RCEP για τις επιχειρήσεις, με στόχο να καθοδηγήσει τις τοπικές επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τους κανόνες καταγωγής του RCEP και να εκμεταλλευτούν τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η συμφωνία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *