Η αυτόνομη κομητεία Huanjiang Maonan στοχεύει στον πολιτισμό και τον τουρισμό

Η αυτόνομη κομητεία Huanjiang Maonan, η μόνη αυτόνομη κομητεία για τους Maonan στην Κίνα, βρίσκεται στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας, και προσπαθεί να δημιουργήσει μια διεθνή τουριστική πόλη στηριζόμενη στην παραδοσιακή εθνική κουλτούρα και τους πλούσιους τουριστικούς πόρους της.

Η μαονική εθνική ομάδα είναι μία από τις 28 εθνικές ομάδες της Κίνας με μικρό πληθυσμό. Περίπου το 70% των μαοναίων ανθρώπων, ή 64.500, ζουν στην κομητεία Huanjiang.

Η ομάδα αυτή διαθέτει μακρά ιστορία και μοναδικό πολιτισμό. Οι δεξιότητες ύφανσης των καπέλα μπαμπού λουλουδιών του Μαονάν, καθώς και το “Feitao”, ένα είδος τελετουργίας ευλογίας που ενσωματώνει λαϊκά τραγούδια, δράμα, χορό και άλλα καλλιτεχνικά στοιχεία, έχουν καταχωριθεί ως εθνική άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Το Φεστιβάλ Fenlong, ένα από τα δέκα κορυφαία φεστιβάλ στο Guangxi, είναι το παλαιότερο και μεγαλυτέρο φεστιβάλ για τους Μαονούς. Πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και συνήθως διαρκεί τρεις έως πέντε ημέρες, όπου όλοι προσεύχονται για καλές συγκομιδές.

Το φετινό Φεστιβάλ Fenlong ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου, συνδυάζοντας τις δραστηριότητες του φεστιβάλ πολιτιστικού τουρισμού παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραδοσιακούς αθλητικούς αγώνες, τους διαγωνισμούς σκακιού και τα άυλα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η υφαντική καπέλου από μπαμπού λουλουδιών, η γλυπτική μάσκας κλπ. της μαονικής εθνοτικής ομάδας.

Η κομητεία Huanjiang διαθέτει επίσης μοναδικούς τουριστικούς πόρους, με το δασικό οικοσύστημα karst να είναι πολύ καλά διατηρημένο. Το τοπίο του karst συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς το 2014.

Τα τελευταία χρόνια, η κομητεία έχει αναπτύξει έντονα την οικολογική γεωργία και προώθησε τον οικολογικό τουρισμό και τις εκδρομές εθνοτικής και λαϊκής κουλτούρας, προσελκύοντας όλο και περισσότερους επισκέπτες για να γνωρίσουν τα φυσικά τοπία καθώς και τα πολιτιστικά τοπία.

Η κομητεία Huanjiang είναι επίσης γνωστή για το νόστιμο και χαρακτηριστικό φαγητό της, με τους πιο διάσημους χοίρους, αγελάδες, πάπιες, ρύζι και μανιτάρια.

Στο μέλλον, η κομητεία θα συνεχίσει να ενσωματώνεται στους γειτονικούς της οικονομικούς κύκλους, να προσπαθεί να χτίσει μια διεθνή τουριστική πόλη που είναι οικολογικά βιώσιμη, ψυχαγωγική με θαυμάσια πολιτιστικά στοιχεία, και θα προωθήσει την κουλτούρα της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς και τον πολύχρωμο πολιτισμό της Μαονίας σε ολόκληρη τη χώρα και τον κόσμο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *