Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας συμβάλλουν στην ενίσχυση της καινοτομίας από τις ΜΜΕ στην Κίνα

Πολλές περιοχές στην Κίνα ζήτησαν πρόσφατα από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με γενναιόδωρες ανταμοιβές που προσφέρονται για να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν την καινοτόμο ανάπτυξη αυτών των επιχειρήσεων, ανέφερε η Shanghai Securities News τη Δευτέρα.

Για παράδειγμα, η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας “Maker in China” για τις ΜΜΕ με εξειδίκευση, βελτίωση, ειδικότητα και καινοτομία στο Shenzhen της επαρχίας Guangdong της νότιας Κίνας πραγματοποίησε μια ηλεκτρονική ενημέρωση στις 2 Ιουλίου για να ενθαρρύνει τις ΜΜΕ και τους κατασκευαστές να συνεργασθούν από κοινού και να καλλιεργήσουν μια ομάδα εξαιρετικών έργων και ομάδων και με στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τεχνολογιών, μοντέλων και επιχειρήσεων μέσω του διαγωνισμού. Πενήντα επιχειρήσεις θα επιλεγούν στον διαγωνισμό, με μέγιστο βραβείο 150.000 γιουάν.

Η εγγραφή για τον διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των ΜΜΕ στην επαρχία Henan της Κεντρικής Κίνας έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις 14 – 25 Ιουνίου και οι επιχειρήσεις που κερδίζουν το πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο και βραβεία αριστείας στον τελικό θα λάβουν αντίστοιχα 50.000 γιουάν, 30.000 γιουάν , 20.000 γιουάν και 10.000 γιουάν.

Οι εξαιρετικές ΜΜΕ που εμφανίστηκαν σε αυτούς τους διαγωνισμούς θα προταθούν να συμμετάσχουν στο “Maker in China”, έναν διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ΜΜΕ που ξεκίνησε από κοινού από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT) και το Υπουργείο Οικονομικών (MOF) το 2016.

Μετά την έγκριση, αυτές οι προτεινόμενες επιχειρήσεις μπορούν να είναι υποψήφιες για τις 500 κορυφαίες κινεζικές επιχειρήσεις και να λάβουν μέρος στον εθνικό τελικό του διαγωνισμού “Maker in China”.

Ο διαγωνισμός “Maker in China” θα προτείνει εκκρεμή πρότζεκτσ σε επενδυτικά ταμεία, ιδρύματα επιχειρηματικών κεφαλαίων και τράπεζες και θα οργανώνει διαδικτυακές και offline δραστηριότητες ταιριάσματος επιχειρήσεων για τη συγκέντρωση και καθοδήγηση διαφόρων επενδυτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων για την παροχή διαφοροποιημένων υπηρεσιών για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Οι σχετικές αρχές θα παρέχουν επίσης τεχνικές υπηρεσίες όπως επιθεώρηση και ανίχνευση, μεταφορά τεχνολογίας, ψηφιακό μετασχηματισμό και βιομηχανικό σχεδιασμό, καθώς και νομικές, ανθρώπινου δυναμικού, χρηματοοικονομικές και πνευματικές ιδιοκτησίες στις εθνικές πλατφόρμες επίδειξης δημόσιων ΜΜΕ για εκκρεμή έργα και θα οργανώνουν εκπαιδευτές για την επιχειρηματικότητα και τους ειδικούς στην τεχνολογία, τις επενδύσεις και τη διαχείριση και θα παρέχουν σχετικές οδηγίες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *