Αυξήθηκαν τα ταξίδια εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης το πρώτο εξάμηνο του 2021

Η υπηρεσία εμπορευματικής αμαξοστοιχίας Κίνας-Ευρώπης κατέγραψε 6.106 ταξίδια διασχίζοντας το Horgos και το Alataw Pass, δύο μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας, από τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις σιδηροδρομικές αρχές του Xinjiang.

Σημειώνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, το λιμάνι της Horgos σημείωσε συνολικά 695 εισερχόμενα ταξίδια εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης, αύξηση 195% σε ετήσια βάση ενώ ο αριθμός των εισερχόμενων ταξιδιών που διασχίζουν το Alataw Pass ήταν 1.333, αυξημένος 55% από έτος σε έτος.

Εν τω μεταξύ, τα εισερχόμενα τρένα παραδίδουν άφθονα αγαθά, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, ξύλινων υλικών και συμπυκνωμάτων μεταλλεύματος, με τον όγκο των παραδιδόμενων αγαθών να αυξάνεται περισσότερο από 50%, δήλωσε αξιωματούχος του ομίλου China Railway Urumqi.

Φέτος, το Alataw Pass έχει προσθέσει εννέα νέες σιδηροδρομικές διαδρομές για εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένης μιας διαδρομής που συνδέει την πόλη Wuyishan στην επαρχία Fujian της ανατολικής Κίνας με το Duisburg της Γερμανίας, με σημαντική αύξηση των εξαγωγών οθονών υγρών κρυστάλλων, φορητών υπολογιστών και ανταλλακτικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με Guo San, διευθυντής του εργαστηρίου χειρισμού φορτίου του Alataw Pass.

Από το ξέσπασμα του COVID-19, τα εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης έχουν μεγάλη σημασία για την προώθηση των διεθνών μεταφορών προμηθειών.

Αναφέρεται ότι τον Ιούνιο, ο αριθμός των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν με φορτηγά τρένα Κίνας-Ευρώπης που διασχίζουν Horgos και Alataw Pass είχε αυξηθεί από 15 σε 18, καθημερινά, λόγω της περιόδου αιχμής για τις μεταφορές.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *