Το λιμάνι της Hainan απλοποιεί διαδικασίες και ελεύθερης πρόσβασης στην αγορά

Ο λιμένας ελεύθερου εμπορίου της Κίνας Hainan (FTP) θα απλοποιήσει περαιτέρω τις διαδικασίες έγκρισής του και θα διευρύνει την πρόσβαση στην αγορά μέσω ενός πρόσφατα θεσπισμένου νόμου για την κατασκευή του, δήλωσε αξιωματούχος τη Δευτέρα.

Το λιμάνι θα εξορθολογίσει τις διοικητικές διαδικασίες, θα βελτιώσει τις υπηρεσίες και θα προσφέρει περισσότερη θεσμική ευκολία για οντότητες της αγοράς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Feng Fei, κυβερνήτης της επαρχίας Hainan.

Στις 10 Ιουνίου, η Κίνα ψήφισε νόμο, κάνοντας θεσμικές ρυθμίσεις για την κατασκευή του FTP σε εθνικό νομοθετικό επίπεδο.

Ο νόμος επιτρέπει επίσης στις επιχειρήσεις της αγοράς, ιδίως στις εταιρείες που επενδύουν στο εξωτερικό, να απολαμβάνουν περισσότερες ευκαιρίες, καθώς διαθέτει μια συντομευμένη λίστα, η οποία επιτρέπει την πρόσβαση περισσότερων τομέων σε ξένους επενδυτές.

Όσον αφορά στη συγκέντρωση ταλέντων από όλο τον κόσμο στο Hainan, ο νόμος προβλέπει τη διευκόλυνση των διεθνών ταλέντων για βίζα και άδεια εργασίας, δήλωσε ο Feng.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Κίνα κυκλοφόρησε ένα γενικό σχέδιο για την κατασκευή της νοτιότερης επαρχίας σε έναν παγκόσμιο επιρροή και υψηλού επιπέδου λιμάνι ελεύθερων συναλλαγών έως τα μέσα του αιώνα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *