Το Chongqing προσκαλεί ξένους να βιώσουν τον τοπικό τρόπο ζωής και τον πολιτισμό

Μια τελετή που σηματοδοτεί την έναρξη δραστηριοτήτων για τους αλλοδαπούς με στόχο να βιώσουν τον τοπικό τρόπο ζωής και πολιτισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Επαρχία Banan του Δήμου Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας.

Συνολικά 31 ξένοι που εργάζονται και ζουν στο Chongqing συμμετείχαν στις δραστηριότητες την Πέμπτη, πριν από το επερχόμενο φεστιβάλ Dragon Boat που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου φέτος.

Έφτιαξαν ζυμαρικά και ζυμαρικά κολλώδους ρυζιού, πραγματοποίησαν τις άυλες παραστάσεις πολιτιστικής κληρονομιάς και επισκέφτηκαν την αρχική αρχαία πόλη.

Υπό την καθοδήγηση των κατοίκων της περιοχής, οι αλλοδαποί έμαθαν να φτιάχνουν zongzi με διάφορα γεμίσματα όπως κολλώδες ρύζι, φασόλια mung και χοιρινή κοιλιά τυλιγμένη σε φύλλα μπαμπού ή καλάμι.

Οι ξένοι από χώρες όπως το Μπενίν, το Μπαγκλαντές, η Ουκρανία και η Ρωσία έμαθαν μερικές τοπικές τέχνες από τους κληρονόμους της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως λαϊκά τραγούδια Mudong στην περιοχή Banan, περικοπές χαρτιού Yanxing στην περιοχή Dadukou και την πυρογραφία, την κινεζική τέχνη της δημιουργίας φωτογραφίες με ζεστά σίδερα, στην περιοχή Jiulongpo.

“Μέχρι τώρα, η Περιφέρεια Banan έχει δύο είδη άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς σε επίπεδο πολιτείας, όπως λαϊκά τραγούδια του Mudong, 13 είδη αστικής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και 65 είδη άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς σε επίπεδο περιφέρειας”, δήλωσε αξιωματούχος της Περιφέρειας Banan, προσθέτοντας ότι η περιοχή διαθέτει πλούσιους πολιτιστικούς και τουριστικούς πόρους, θέτοντας μια σταθερή βάση για τους ξένους να διασκεδάσουν εδώ.

Είναι η τρίτη φορά που το Chongqing διοργανώνει τέτοιες δραστηριότητες με θέμα “ξένοι @ Chongqing”, με περισσότερους από 1.214 ξένους συμμετέχοντες συνολικά.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *