Συνεργασία Κίνας και Νέας Ζηλανδίας

Ο Κρατικός Σύμβουλος της Κίνας και ο υπουργός Εξωτερικών Wang Yi πραγματοποίησαν την Τρίτη ομιλία με βίντεο με την υπουργό Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας Nanaia Mahuta, συζητώντας την προώθηση της συνεργασίας για την ανάπτυξη θεμάτων υψηλής ποιότητας.

Ο Wang είπε ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με τη Νέα Ζηλανδία και εκτιμά την αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν καλή χρήση της αναβαθμισμένης συμφωνίας ελευθέρων συναλλαγών Κίνας-Νέας Ζηλανδίας, να επιταχύνουν τις συνομιλίες σχετικά με το λεπτομερές σχέδιο συνεργασίας για την «Πρωτοβουλία Belt and Road» καθώς και την εφαρμογή του και να προωθήσουν την υψηλής ποιότητας ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας.

Η Κίνα είναι έτοιμη να ενισχύσει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία με τη Νέα Ζηλανδία στο πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού, να προωθήσει την αντίστοιχη ανάπτυξή τους καθώς και την περιφερειακή ευημερία και να οικοδομήσει μια κοινότητα με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα, πρόσθεσε ο Wang.

Η Mahuta έστειλε συγχαρητήρια για την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και χαιρέτισε τα επιτεύγματα της Κίνας στη μείωση της φτώχειας, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση πανδημιών COVID-19.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *