Συνεργασία Κίνας και Ιταλίας για να προώθηση των δεσμών τους

Ο Κινέζος Δημοτικός Σύμβουλος και υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργασθεί με την Ιταλία για να προωθήσει τους διμερείς δεσμούς προς τη σωστή κατεύθυνση για το καλύτερο όφελος των δύο λαών και για μεγαλύτερη συμβολή στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη.

Στην τηλεφωνική συνομιλία του με τον ιταλό υπουργό Εξωτερικών Luigi Di Maio, ο Wang είπε ότι ενόψει της βαθιάς προσαρμογής και του μετασχηματισμού της διεθνούς κατάστασης, η κινεζική πλευρά είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ιταλία για να ενισχύσει τη στρατηγική επικοινωνία, και να εδραιώσει τη στρατηγική αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών.

Η κινεζική πλευρά είναι πρόθυμη να πραγματοποιήσει στενότερες ανταλλαγές υψηλού επιπέδου, να διευκολύνει τις ανταλλαγές προσωπικού και να προωθήσει την κοινή κατασκευή ζωνών και οδών με την Ιταλία, δήλωσε ο Wang.

Ο Wang προέτρεψε επίσης τις δύο πλευρές να ενισχύσουν τη συνεργασία σε τομείς όπως η επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία, η αεροδιαστημική, η καθαρή ενέργεια, η ψηφιακή οικονομία και οι αγορές τρίτων μερών και να ωθήσουν την αμοιβαία επωφελής συνεργασία για περισσότερα αποτελέσματα, ώστε να δώσουν από κοινού ώθηση στην παγκόσμια οικονομική ανάκτηση.

Ο Wang είπε ότι, ενόψει των πρωτοφανών παγκόσμιων προκλήσεων, όλες οι χώρες πρέπει να επιμείνουν στη συνεργασία αντί να υποκινούν διαιρέσεις, να σέβονται η μια την άλλη αντί να πυροδοτούν πολιτικές επιθέσεις και να επωμίζονται τις δέουσες ευθύνες αντί να τις αποφεύγουν ή να μετατοπίζουν τις ευθύνες.

Ελπίζει ότι η ευρωπαϊκή πλευρά θα ακολουθήσει τη στρατηγική αυτονομία, θα εφαρμόσει την πραγματική πολυμέρεια και θα προωθήσει τη σταθερότητα και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ευρώπης, τόνισε.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.