Ο σταθμός υδροηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας στο Καζακστάν λειτουργεί ομαλά

Ο σταθμός υδροηλεκτρικής ενέργειας που κατασκευάστηκε από την China International Water & Electric Corporation (CWE), και οι τρεις ρότορες του σταθμού Turgusun στο Καζακστάν ανυψώθηκαν πρόσφατα, σηματοδοτώντας ότι η μηχανική και ηλεκτρική εγκατάσταση του έργου έχει εισέλθει στο τελικό στάδιο, ανέφερε το People’s Daily.

Ο σταθμός υδροηλεκτρικής ενέργειας Turgusun βρίσκεται στον ποταμό Turgusun στην πόλη Zyryanovsk. Είναι ο πρώτος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στον καταρράκτη της λεκάνης απορροής ποταμού και το πρώτο βασικό έργο υλοποίησης της συνεργασίας χωρητικότητας Κίνας-Καζακστάν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road.

Ο υδροηλεκτρικός σταθμός έχει συνολική εγκατεστημένη χωρητικότητα 24,9 μεγαβάτ και μέση ετήσια παραγωγή ισχύος 79,8 εκατομμύρια κιλοβατώρες. Μετά την ολοκλήρωσή της, θα μειώσει σημαντικά το τοπικό κόστος παραγωγής ενέργειας και θα μειώσει αποτελεσματικά την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στο ανατολικό Καζακστάν.

Το έργο δημιούργησε περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας για τους ντόπιους κατά την περίοδο αιχμής της κατασκευής. Επί του παρόντος, οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Νο 1 και 2 του σταθμού υδροηλεκτρικής ενέργειας Turgusun έχουν ολοκληρώσει τη δοκιμαστική λειτουργία χωρίς φορτίο που διέρχεται νερό και είναι έτοιμες για επίσημη λειτουργία. Μετά την ολοκλήρωση μιας δοκιμαστικής λειτουργίας 72 ωρών, θα συνδεθεί στο δίκτυο για παραγωγή ενέργειας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *