Η Shandong εντείνει τις προσπάθειες για την οικοδόμηση πράσινων λιμένων

Η επαρχία Shandong της Ανατολικής Κίνας έχει κυκλοφορήσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που δεσμεύεται να κατασκευάσει λιμάνια πράσινων και χαμηλών εκπομπών άνθρακα που θα αναλάβουν το προβάδισμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό έως το 2025, ανέφερε τοπική εφημερίδα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η επαρχία Shandong αναμένεται να πραγματοποιήσει προκαταρκτικά επιτεύγματα στη βελτιστοποίηση της ενεργειακής δομής, της μεταφοράς, της λειτουργίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα και της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης των λιμένων της έως το 2025.

Συγκεκριμένα, οι προσπάθειες βελτιστοποίησης της ενεργειακής δομής θα επικεντρωθούν στην προώθηση της χρήσης καθαρής ενέργειας στους λιμένες ως ουσιαστικό μέτρο για τον αυστηρό έλεγχο των παραδοσιακών ορυκτών καυσίμων.

Η Shandong θα προωθήσει επίσης τις πολυτροπικές μεταφορές και θα δώσει προτεραιότητα στην πράσινη μεταφορά για τη φόρτωση φορτίων στα λιμάνια.

Όσον αφορά στη βελτιστοποίηση της λιμενικής δομής, η Shandong θα προωθήσει την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των τεσσάρων μεγάλων λιμένων της επαρχίας, όπως το λιμάνι Qingdao, δεσμεύοντας να δημιουργήσει ένα σύστημα μεταφορών με υψηλή απόδοση, ποιοτικές υπηρεσίες και λογικό κόστος.

Προτεραιότητες θα δοθούν επίσης στον έλεγχο της ρύπανσης των λιμένων. Η Shandong θα μειώσει δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και νερού και θα αλλάξει τις μεθόδους αξιοποίησης των πόρων βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των τερματικών και της λιμενικής κίνησης.

Εν τω μεταξύ, η επαρχία Shandong θα εφαρμόσει ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου ενέργειας και ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου περιβάλλοντος αέρα στα λιμάνια.

Επιπλέον, η Shandong θέτει 22 συγκεκριμένους στόχους για την ενίσχυση της κατασκευής λιμένων πράσινων και χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Για παράδειγμα, τα τέσσερα μεγάλα λιμάνια του Shandong αναμένεται να επιτύχουν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10% στον εμπορευματοκιβώτιο σιδηροδρόμων και πλωτών οδών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *