Η Κίνα θα δώσει εφάπαξ επιδότηση των τιμών των γεωργικών προμηθειών

Η Κίνα θα χορηγήσει εφάπαξ επιδότηση στους αγρότες από τις απότομες αυξήσεις των τιμών των γεωργικών προμηθειών, αποφάσισε την Παρασκευή η Εκτελεστική Συνάντηση του Κρατικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Li Keqiang.

Η γεωργία είναι ένας τομέας για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού και τη διασφάλιση της κοινωνικής σταθερότητας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κεντρικής Επιτροπής της Κίνας και το Κρατικό Συμβούλιο αποδίδουν μεγάλη σημασία στην παραγωγή σιτηρών και στην επισιτιστική ασφάλεια. Η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων φέτος αύξησε σημαντικά τις τιμές των γεωργικών προμηθειών όπως λιπάσματα και ντίζελ.

Για να παραμείνει κίνητρο για τους αγρότες, η συνάντηση αποφάσισε ότι, βάσει της πραγματικότητας της Κίνας ως αναπτυσσόμενης χώρας, η κεντρική κυβέρνηση θα διαθέσει κεφάλαια 20 δις γιουάν (περίπου 3,11 δις δολάρια ΗΠΑ) για τη χορήγηση εφάπαξ επιδότησης σε καλλιεργητές γης για να καλύψει το επιπλέον κόστος που σχετίζεται με τις γεωργικές προμήθειες για μεγάλες καλλιέργειες σιτηρών, και έτσι να διατηρηθεί το εισόδημά τους σταθερό. Θα ληφθούν επίσης μέτρα για την καλύτερη ρύθμιση της αγοράς γεωργικών προμηθειών και την καθοδήγηση των επιχειρήσεων ώστε να αυξηθεί ο εφοδιασμός της εγχώριας αγοράς.

“Τώρα είναι μια κρίσιμη στιγμή για τη θερινή συγκομιδή και φύτευση, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής σιτηρών της χώρας. Η επιχορήγηση θα πρέπει να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό, για να συμβαδίσει με το θερινό πρόγραμμα γεωργίας”, δήλωσε ο Li.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *